Brook Lane Capital: “Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πιο εξωστρεφής”

Σε μερικές από τις παθογένειες των ελληνικών επιχειρήσεων και το πως μπορούν να αλλάξουν, επικεντρώθηκε ο ιδρυτής της Brook Lane Capital, Aziz Francis, κατά την διάρκεια των εργασιών του 29ου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου “Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας”

Αυτό που επισήμανε ο κ. Francis είναι πως παρά το γεγονός ότι η χώρα είναι εκτός μνημονίων, παρά το γεγονός πως τόσο η ελληνική κυβέρνηση και οι επιχειρήσεις ζητάνε επενδύσεις και προσπαθούν να προσελκύσουν τους ξένους επενδυτές, δεν υπάρχει κάποια “διαφήμιση” αυτής της προσπάθειας προς τα έξω. Οι επενδυτές όπως είπε που δεν έχουν άμεση σχέση με την χώρα, δεν μαθαίνουν τα καλά νέα από την ελληνική οικονομία γιατί οι επιχειρήσεις δεν φροντίζουν να τα δημοσιοποιούν. 

“Η Ελλάδα έχει συνηθίσει την εσωστρέφεια, έχει μάθει να απευθύνεται στην εσωτερική της αγορά και δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει πως έξω από τα σύνορα υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες. Θα πρέπει τόσο η κυβέρνηση αλλά ακόμα περισσότερο οι ελληνικές επιχειρήσεις να γίνουν πιο εξωστρεφείς, να δείξουν προς τα έξω τι κάνουν.  Υπάρχει τόσο ταλέντο, τόσες καλές ιδέες στις ελληνικές επιχειρήσεις και είναι κρίμα να μην το μαθαίνουν οι δυνητικοί επενδυτές. Γίνονται τόσο πολλά στην Ελλάδα και δεν το γνωρίζει κανείς”, κατέληξε ο κ. Francis.

Όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση θα πρέπει να διαφημίσει το επιχειρηματικό της τοπίο όπως ακριβώς προβάλει τον τουρισμό, έτσι ώστε όπως προσελκύει τους τουρίστες να προσελκύσει και τους επενδυτές. 

Αναφερόμενος στις απαιτήσεις των επενδυτών, όπως είπε “οι επενδυτές δεν ζητάνε ιδιαίτερη μεταχείριση, δεν θέλουν ειδικά προνόμια για να έρθουν στη χώρα. Αυτό που θέλουν είναι αξιοκρατία, συνέπεια και σοβαρότητα. Θέλουν να βλέπουν αυτά που υπόσχονται οι εταιρείες και θέλουν να μπορούν να ελέγχουν το βαθμό ολοκλήρωσης των στρατηγικών πλάνων των εταιρειών“.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ