Με αύξηση εσόδων, κερδών και συνδρομητών έκλεισε το εννεάμηνο η Wind Ελλάς

Την πολύ καλή πορεία της Wind Ελλάς πιστοποίησαν τα στοιχεία στα αποτελέσματα του εννεαμήνου, τα οποία ανακοίνωσε χθες η εταιρεία. Σύμφωνα με αυτά, η συνδρομητική βάση αυξήθηκε, στο +55% στους πελάτες δικτύων νέας γενιάς, ενώ σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και οι 605.000 συνδρομητές σταθερής με την συνεπακόλουθη φυσικά αύξηση στα έσοδα και τα κέρδη της εταιρείας. 

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, το “ρίσκο” της Wind Vision απέδωσε, καθώς η υπηρεσία έχει ήδη εγγεγραμμένους 20.000 συνδρομητές. Η αυξανόμενη διείσδυση της Wind Vision στην πελατειακή βάση της σταθερής υποστηρίζει τον στρατηγικό  προσανατολισμό της εταιρείας στα νοικοκυριά και βελτιώνει περαιτέρω την εμπειρία των πελατών. 

Εκτός όμως από την αύξηση των πελατών, η εταιρεία προχώρησε και σε περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της, συνεχίζοντας τις επενδύσεις προκειμένου να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση χρήσης δεδομένων μέσω κινητού. Η συνολική κάλυψη του δικτύου 4G και 4G+ της εταιρείας βελτιώνεται συνεχώς και καθώς ξεπερνά ήδη το 91% του πληθυσμού, η WIND εκτιμά ότι ο στόχος για 95% πληθυσμιακή κάλυψη 4G στο τέλος του έτους είναι εφικτός. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς η ανάπτυξη του δικτύου 4G και 4G+, με την κάλυψη πληθυσμού LTE (4G) να φτάνει στο 91,4% στο τέλος εννεάμηνου – 95% στο τέλος του έτους

Ταυτόχρονα επιτεύχθηκε περαιτέρω ισχυρή ανάπτυξη της χρήσης δεδομένων κατά 65,9% σε ετήσια βάση, ενώ το 72,6% της κίνησης δεδομένων εξυπηρετήθηκε από το δίκτυο 4G και 4G+ στη διάρκεια του 3ου τριμήνου του έτους. Η Wind Ελλάς συνέχισε το επενδυτικό της πλάνο με 68,2 εκατ. ευρώ συνολικές επενδύσεις στο εννεάμηνο, και περίπου 105 εκατ. ευρώ συνολικές επενδύσεις για το 2018. Το μεγαλύτερο μέρος των μέχρι τώρα επενδύσεων κατευθύνθηκε στις υποδομές νέας γενιάς (NGA) και στην πλατφόρμα Wind Vision

Ικανοποιητικά προχωρά επίσης το πλάνο ανάπτυξης του δικτύου οπτικών ινών της Wind Ελλάς παρά τις σημαντικές καθυστερήσεις στην ρευματοδότηση του δικτύου. Η εταιρεία εκτιμά ότι θα ολοκληρώσει το 50% της κάλυψης με υπηρεσίες οπτικών ινών στις περιοχές που της έχουν παραχωρηθεί μέχρι τα τέλη του 2018.

Οι κινήσεις αυτές της εταιρείας οδήγησαν σε αύξηση τόσο των εσόδων όσο και των κερδών, καθώς τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες της Wind Ελλάς  για το 9μηνο του 2018 αυξήθηκαν κατά 3,3% σε ετήσια βάση στα  € 383,4 εκατ. ευρώ, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA για την  ίδια περίοδο αυξήθηκε κατά 17,7% σε ετήσια βάση, στα 90,2 εκατ. ευρω, που αντιστοιχεί σε προσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA ύψους 23,5% στο εννεάμηνο.

Τα έσοδα από υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας σημείωσαν ετήσια αύξηση 3,4% στο εννεάμηνο, στα 244,2 εκατ. ευρώ, με αντίστοιχη αύξηση να παρουσιάζουν και τα έσοδα από υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, τα οποία στο εννεάμηνο σημείωσαν ετήσια αύξηση 3% στα 39,3 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του ομίλου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής, δήλωσε: “Ολοκληρώσαμε ένα πολύ καλό εννεάμηνο φέτος, με θετικά αποτελέσματα σε κάθε τρίμηνο. Η συνεχιζόμενη αύξηση τόσο των εσόδων όσο και του EBITDA, οφείλεται στις ανοδικές επιδόσεις που καταγράφει η WIND σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται – κινητή, σταθερή τηλεφωνία & δίκτυα νέας γενιάς καθώς και τηλεόραση. Στις αρχές Νοεμβρίου, βελτιώσαμε περαιτέρω την κεφαλαιακή δομή της WIND και μειώσαμε τα έξοδα τόκων, εφαρμόζοντας μερική εξόφληση 70 εκατ. ευρώ από το ομολογιακό δάνειο που λήγει το 2021, συνολικού ύψους 345 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, συνεχίσαμε να επενδύουμε εντατικά στην επέκταση των υποδομών μας, με έμφαση στα δίκτυα νέας γενιάς. Με βάση τις επιδόσεις μας από την αρχή του έτους, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι το 2018 θα είναι η τρίτη συνεχής χρονιά ανάπτυξης για την εταιρεία”.

WIND Hellas-emeagr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ