Το πολύ La casa de papel βλάπτει!

του Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟΥ

Την περασμένη Παρασκευή μια “είδηση” σε κάποια “ενημερωτικά” πόρταλ μου κίνησαν το ενδιαφέρον για να “κλικάρω” και να δω τι ακριβώς λέει και τι ακριβώς συμβαίνει!

Ο τίτλος της είδησης ήταν – σε γενικές γραμμές, καθώς αναπαράχθηκαν από πολλά “Μέσα” – “26 κοντέινερ γεμάτα ευρώ ήρθαν για να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας για τις συντάξεις”. Αρχικά είπα πως δεν είναι δυνατόν, κάτι λάθος είδα, κάτι λάθος διάβασα. 26 κοντέινερ με λεφτά από τη Γερμανία, στο αεροδρόμιο και την “είδηση” αυτή την “είδαν” μονάχα κάποια συγκεκριμένα πόρταλ; Δεν μπορεί! Και όμως η “είδηση” μιλούσε για 26 κοντέινερ γεμάτα ευρώ!

Η αλήθεια είναι πως θύμωσα. Θύμωσα περισσότερο με τον εαυτό μου και με το γεγονός ότι έχουμε αφήσει να “κυκλοφορούν” τέτοιες “ειδήσεις” και δεν αντιδρούμε! Βεβαίως όπως είχε πει κάποτε – όταν ήμουν νεότερος – ένας κύριος πρεσβύτερος εμού: “Νεαρέ τα άδεια βαρέλια πάντα θα κάνουν περισσότερο θόρυβο, γιατί είναι κενά”.

Ο θυμός όμως “γέννησε” αντίδραση η οποία “μεταφράστηκε” σε ρεπορτάζ για το αν ήρθαν ή όχι αυτά τα 26 κοντέινερ. Το ρεπορτάζ έγινε και η αλήθεια είναι, φυσικά, τελείως διαφορετική!

Ναι, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ήρθε στην Ελλάδα κάποιο φορτίο χρημάτων από το εξωτερικό, μια αποστολή όμως προγραμματισμένη όπως από αυτές που γίνονται ανά τα τακτά χρονικά διαστήματα και για τις οποία γνώριζε εξαιρετικά μικρός αριθμός ανθρώπων!

Φαίνεται, μάλλον, πως κάποιοι βλέπουν πολύ La casa de papel, το οποίο όμως, όπως προκύπτει βλάπτει σοβαρά, τουλάχιστον τη δημοσιογραφία της χώρας! Βεβαίως κάπου εδώ θα πρέπει να δούμε και ίσως να ανοίξουμε στα σοβαρά τι είναι και τι δεν είναι Fake News, διαφορετικά – για ακόμη μια φορά – θα “κυνηγάμε” την ουρά μας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ