Eurobank: “Πράσινο” από το διοικητικό συμβούλιο για την απορρόφηση της Grivalia!

Σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα, Κυριακή, το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank αποφάσισε την απορρόφηση της Grivalia η οποία αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας.

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί η σχετική έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της Grivalia έχει ήδη, σε προγενέστερη συνεδρίασή του, εγκρίνει τη συγχώνευση των δύο σχημάτων, η οποία θα ενισχύσει την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας.

Το χαρτοφυλάκιο της Grivalia

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Grivalia σήμερα – με στοιχεία 30ης Ιουνίου 2018 περιλαμβάνει 116 ακίνητα, συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας περίπου 869.309 τ.μ. με αξία 979,2 εκατ. ευρώ. Στο τέλος του περασμένου Ιουνίου, η εσωτερική αξία του ομίλου Grivalia (NAV) είχε διαμορφωθεί στα 900 εκατ. ή 8,88 ευρώ ανά μετοχή. Εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών, η εσωτερική αξία του ομίλου (NAV) ανέρχεται σε 9,26 ευρώ ανά μετοχή.

Θα πρέπει να τονισθεί πως τα περισσότερα από τα ακίνητα του χαρτοφυλακίου του ομίλου βρίσκονται στην Ελλάδα, 72 εκ των οποίων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και τα υπόλοιπα τριάντα 38 βρίσκονται σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και 1 οικόπεδο στην περιοχή των Σπάτων. Στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ο όμιλος κατέχει 2 εμπορικά ακίνητα στη Σερβία και 3 στη Ρουμανία.

Οι μέτοχοι της Grivalia

Fairfax Financial Holding: Ποσοστό μετοχών 51,43%.
Pacific Investment Management Company LLC: Ποσοστό μετοχών 5,00%.
Ξένοι Θεσμικοί: Ποσοστό μετοχών 30,44%.
Φυσικά Πρόσωπα: Ποσοστό μετοχών 3,11%.
Έλληνες Θεσμικοί: Ποσοστό μετοχών 6,02%.
Ίδιες Μετοχές: Ποσοστό μετοχών 4,00%.

Σημειώνεται, τέλος, πως ο διεθνής επενδυτικός όμιλος Fairfax εκτός από την Grivalia συμμετέχει και το μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα, το αργότερο αύριο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του ΧΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ