Βουλγαρία: Ξεκινά παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών με τη συνδρομή της ισραηλινής Aeronautics

Την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών θα ξεκινήσει η βουλγαρική κρατική εταιρεία όπλων και πυρομαχικών VMZ Sopot στο πλαίσιο συμφωνίας συνεργασίας που έχει υπογράψει με τον ισραηλινό όμιλο Aeronautics, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας της Βουλγαρίας.

Η συμφωνία συνεργασίας που προβλέπει τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τον ισραηλινό όμιλο στη βουλγαρική εταιρεία, θα επιτρέψει στην VMZ Sopot να ξεκινήσει την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών με το δικό της brand, καθώς και να αναλάβει τη συντήρησή τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, μετά τη συνάντηση που είχε ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομικών, Emil Karanikolov, με εκπροσώπους του ομίλου Aeronautics.

bulgaria-01-EMEAgr

Η συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην στρατηγική της VMZ Sopot να εισέλθει στον τομέα των νέων τεχνολογιών, δήλωσε από την πλευρά του ο Atanas Bogdanov, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της βουλγαρικής εταιρείας.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Aeronautics είναι παγκόσμιος ηγέτης στον σχεδιασμό και την κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών και στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται περισσότεροι από 70 πελάτες παγκοσμίως, σύμφωνα με τη δήλωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ