Excelon: H ελληνική FinTech Startup που έχει στόχο να μετεξελιχθεί σε Blockchain τράπεζα!

Με βάση την Αθήνα, έδρα το Λονδίνο και παρουσία σε Σόφια και Ταλίν η FinTech Startup, Excelon ετοιμάζεται να “ανοίξει” τα φτερά της με στόχο το δικό της disrupt στην ευρύτερη αγορά χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, καθώς στρατηγικός της στόχος είναι να μετεξελιχθεί στην πρώτη Blockchain τράπεζα, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η FinTech Startup, Excelon, που “γεννήθηκε” πριν από περίπου δύο χρόνια στα γραφεία της PARKGURU, στην Αθήνα, ετοιμάζεται στο επόμενο διάστημα να κάνει τα πρώτα της βήματα με στόχο την παγκόσμια αγορά και “όπλο” τις άδειες και συνεργασίες που διαθέτει, για ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος , από την Αγγλία και άδεια, χρηματιστηρίου και πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων, από την Εσθονία.

Βεβαίως κρίσιμη, για τα επόμενα βήματα της εταιρείας, είναι αναμφίβολα και η εμπειρία που απέκτησε από την ICO, την πρώτη έως τώρα στην Ελλάδα, της PARKGURU, ένα στοιχείο που δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Η στρατηγική της Excelon αναπτύσσεται σε τρία στάδια και αναμένεται να έχει υλοποιηθεί σε διάστημα μικρότερο των 18 επόμενων μηνών και στόχο έχει να πρωταγωνιστήσει, σε παγκόσμιο επίπεδο, “κοιτώντας” στα μάτια προτάσεις που θεωρούνται σήμερα κορυφαίες στο εξωτερικό όπως είναι η Revolut, αλλά και η N26.

Excelon-EMEAgr-15x11x01

Η στρατηγική της Excelon

Το πρώτο, από τα τρία βήματα, βήμα της στρατηγικής ανάπτυξης της Excelon, η οποία αναμένεται μέσα στις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου να “βγει στον αέρα”, συνδέεται με την έκδοση κάρτας Mastercard και το άνοιγμα λογαριασμού (IBAN).

Σημειώνεται ότι την κάρτα της Excelon θα μπορούν να αποκτούν οι μόνιμοι κάτοικοι των ευρωπαϊκών χωρών, απολαμβάνοντας πλήρως τα προνόμια που θα την συνοδεύουν, όσο και αυτοί που βρίσκονται σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα για μικρό χρονικό διάστημα ή για κάποιο άλλο λόγο δεν θεωρούνται μόνιμοι κάτοικοι ή δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους σε μια ευρωπαϊκή χώρα.

Η δεύτερη κατηγορία θα μπορεί επίσης, όπως προαναφέραμε να αποκτήσει την κάρτα της Excelon, αλλά με κάποιους όμως περιορισμούς, όπως π.χ. η “φόρτιση” με χρήματα που μπορεί να ανέλθει σε 2.500 ευρώ σε ετήσια βάση.

Excelon-EMEAgr-15x11x02

Θέλεις Crypto; Θέλεις Excelon!

Το δεύτερο, από τα τρία βήματα, βήμα αφορά το λανσάρισμα, στον αμέσως επόμενο μήνα, του πρώτου παγκοσμίως, με αυτά τα χαρακτηριστικά, Crypto Wallet, καθώς ο κάτοχος της κάρτας Excelon θα μπορεί να μετατρέπει άμεσα τα Crypto νομίσματα που διαθέτει σε FIAT νομίσματα και το ανάποδο φυσικά.

Και στο “βάθος” business accounts

Βεβαίως στις επιλογές της Excelon είναι και η παροχή της δυνατότητας “ανοίγματος” και εταιρικών λογαριασμών, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019. Πλεονέκτημα των εταιρικών λογαριασμών, της Excelon, θα είναι οι χαμηλές προμήθειες εμβάσματος, υπηρεσίες μισθοδοσίας όπως επίσης και πλήθος πρόσθετων υπηρεσιών που θα προστεθούν στις υπηρεσίες που θα απολαμβάνουν οι ιδιώτες πελάτες.

Σημειώνεται, τέλος, πως η Excelon θα κάνει την επίσημη “πρεμιέρα” της σήμερα, στο πλαίσιο του Decentralized 2018 στην ενότητα “Blockchain and the 4th Industrial Revolution“. Την FinTech Startup θα παρουσιάσει ο co-Founder, Νίκος Σκαρλάτος.

Πηγή: Startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ