Αύξηση 2,9% στα οργανικά κέρδη της Vodafone το πρώτο εξάμηνο

Ανοδικά κινήθηκαν σε οργανική βάση οι πωλήσεις και τα κέρδη της Vodafone το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα.

Ειδικότερα, η βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών τους πρώτους έξι μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο εμφάνισε έσοδα 21,8 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 5,5%, επηρεασμένα από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, το κόστος υιοθέτησης των ΔΠΧΛ 15 και την πώληση της δραστηριότητας στο Κατάρ. Ωστόσο, τα οργανικά έσοδα της εταιρείας από υπηρεσίες ενισχύθηκαν κατά 0,8%, ωθούμενα από την αύξηση των μεριδίων στην ευρωπαϊκή αγορά σταθερής τηλεφωνίας, την ισχυρή ζήτηση για δεδομένα κινητής και την αυξημένη πελατειακή βάση στις αναδυόμενες αγορές, όπως από τη συνεχιζόμενη δυναμική της Vodafone Business.

Τα λειτουργικά αποτελέσματα της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 2,1 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 4,1 δισ. ευρώ. Ωστόσο, τα οργανικά προσαρμοσμένα EBITDA της περιόδους ενισχύθηκαν κατά 2,9%, αντικατοπτρίζοντας την ανάπτυξη στην πλειονότητα των αγορών που δραστηριοποιείται η εταιρεία, με εξαίρεση την Ιταλία και την Ισπανία, και την μείωση που επετεύχθη σε επίπεδο λειτουργικών εξόδων.

Η Vodafone μείωσε, πάντως, το guidance για την ανάπτυξη των οργανικών EBITDA στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης περίπου στο 3%, από 1%-5% που ανέμενε προηγουμένως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ