Το Enterprise Greece έδωσε το παρόν στη διεθνή έκθεση Web Summit 2018

Το παρόν στη διεθνή έκθεση Web Summit 2018, που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα από τις 5 έως και τις 8 Νοεμβρίου 2018, έδωσε για πρώτη φορά φέτος η Ελλάδα, μέσω της αποστολής που συνδιοργάνωσαν ο Οργανισμό Enterprise Greece και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η Web Summit αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς διασκέψεις της αγοράς τεχνολογίας πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Με αφετηρία το 2009, και έχοντας διανύσει 9 χρόνια, η φετινή έκθεση άγγιξε τους 70.000 συμμετέχοντες από 170 χώρες. Οι συμμετέχοντες αποτελούν ένα μείγμα κυβερνητικών παραγόντων, ιδρυτών επιχειρήσεων και υψηλόβαθμων διευθυντικών στελεχών τόσο από το τεχνολογικό φάσμα όσο και από όλες τις συναφείς αγορές και βιομηχανίες που εντάσσουν την καινοτομία και τεχνολογία στις δομές τους.

Στο πλαίσιο της Web Summit οργανώθηκαν μια σειρά από καθετοποιημένα συνέδρια, συναντήσεις εργασίας, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 1.200 ομιλητές, 18.500 Διευθύνοντες Σύμβουλοι και 2.000 νεοφυείς επιχειρήσεις.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε τόσο σε θεσμικό επίπεδο μέσα από τη συνεργασία του Enterprise Greece και του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, όσο και σε επίπεδο επιλεγμένων νεοφυών επιχειρήσεων. Στόχος της αποστολής πέραν των συναντήσεων και των επαφών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εργασιών της Web Summit, ήταν η πιστοποίηση μιας συνεργασίας όπου η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να οργανώσει σε σύμπραξη με τη Web Summit καθετοποιημένα συνέδρια προωθώντας την εικόνα της χώρας ως ενός επενδυτικού προορισμού καινοτομίας, τεχνολογίας και οπτικοακουστικών παραγωγών.

Η φετινή, πρώτη παρουσία της Ελλάδος στη Web Summit συνδυάστηκε με τη μεγάλη επιτυχία της βράβευσης του Δήμου Αθηναίων ως πρωτεύουσας καινοτομίας της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γεγονός που πολλαπλασίασε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για την ελληνική αποστολή και το οικοσύστημα καινοτομίας.

Το ελληνικό περίπτερο υπολογίζεται ότι επισκέφτηκαν περισσότεροι από 2.000 ενδιαφερόμενοι επενδυτές και άλλοι παρευρισκόμενοι, ενώ απέσπασε κολακευτικά σχόλια τόσο για το σχεδιασμό του, όσο και για την πληρότητα της ενημέρωσης, μέσω του σχετικού υλικού που προωθήθηκε στους ενδιαφερόμενους.

Στην έκθεση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γεώργιος Καμίνης, καθώς και ο Σπυρίδων Δάκογλου, Γραμ. ΟΕΥ Α’ από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής Πρεσβείας Λισαβόνας, οι οποίοι επισκέφθηκαν το ελληνικό περίπτερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ