H SAP εξαγόρασε τον μονόκερο ερευνών και αναλύσεων Qualtrics με μεγάλο premium!

Οι μεγάλοι της τεχνολογίας φαίνεται ότι “καίγονται” για πρόσβαση σε όσο το περισσότερα δεδομένα έτσι ώστε να τα χρησιμοποιήσουν οι ίδιες ή πελάτες τους.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την Γερμανική SAP η οποία θα δώσει 8 δισ. δολάρια για να εξαγοράσει τον μονόκερο ερευνών και αναλύσεων Qualtrics με έτος ίδρυσης το 2002 και έδρα την Γιούτα στις ΗΠΑ.

Η Qualtrics ετοιμαζόταν για IPO και έχει “σηκώσει” μέχρι σήμερα 400 εκατ. δολ. Έχει πάνω 8.500 πελάτες σε όλο τον κόσμο, με πολλές μεγάλες εταιρείες και πανεπιστήμια των Η.Π.Α.
Προσφέρει μια πλατφόρμα καταγραφής των εμπειριών και απόψεων καταναλωτών στα καταστήματα και online, των στελεχών και υπάλληλων των μεγάλων επιχειρήσεων, του εκάστοτε brand αλλά και την πορεία του καθεαυτού προϊόντος ή της υπηρεσίας στην αγορά,  όλα – σε – ένα.

H Qualtrics έχει την Ευρωπαϊκή έδρα της στην Ιρλανδία και όπως έχει αναφέρει περίπου 1.500 πελάτες της βρίσκονται στην περιοχή EMEA. Πρόσφατα μάλιστα ανακοίνωσε μεγάλη επέκταση των γραφείων της στο Δουβλίνο, φτάνοντας τους 600 υπαλλήλους.

To 2017 τα έσοδα της εταιρείας είναι 290 εκατ. και δείχνει να έχει μια αύξηση 40% – 50% τα τελευταία χρόνια, με το 2018 τα έσοδα της να ξεπερνάνε τα 400 εκατ. δολάρια. Το ότι η SAP δίνει περίπου 15 φορές τα έσοδα της Qualtrics για να την εξαγοράσει δείχνει και την προαναφερόμενη τάση και ανάγκη των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών.

Επίσης, η οικογένεια Smith, ειδικά ο Ryan και ο Jared, οι οποίοι είναι οι συνιδρυτές της, θα γίνουν δισεκατομμυριούχοι μια και κατέχουν το 45% της εταιρείας.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στην ίδια αγορά δραστηριοποιείται η SurveyMonkey αλλά και η δική μας Pollfish, με πιο εξειδικευμένα αντικείμενα.

Πηγή: Startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ