Υγεία: Υποχρεωτική δημόσια πρόταση από τη Hellenic Healthcare

Σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση των υπολοίπων μετοχών του ΥΓΕΙΑ που δεν κατέχει άμεσα ή έμμεσα, ήτοι 90.542.970 μετοχές οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 29,62%, προχώρησε η “Hellenic Healthcare”, που ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της CVC Captial Partners.

Ο Πρωτείνων προσφέρει 0,95 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά για κάθε μετοχή της Δημόσιας Πρότασης που προσφέρεται νόμιμα και έγκυρα εντός της περιόδου αποδοχής της, το οποίο ισούται με το τίμημα που κατέβαλε για την απόκτηση του 70,38% του ΥΓΕΙΑ (ήτοι 215.189.466 μετοχών), από την Marfin Investment Group και από τη Marfin Capital SA στις 9 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με το κείμενο της Δημόσιας Πρότασης, το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα είναι κατά 8% ανώτερο της μέσης σταθμισμένης με τον όγκο συναλλαγών χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής, κατά τους τελευταίους έξι (6) μήνες που προηγούνται της 9ης Νοεμβρίου 2018, και υπερβαίνει κατά 37,7% την τιμή ανά μετοχή που προέκυψε από την Αποτίμηση.

Με βάση το κείμενο της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων θα αναλάβει για λογαριασμό των μετόχων που αποδέχονται νομίμως και εγκύρως τη Δημόσια Πρόταση τα προβλεπόμενα δικαιώματα εκκαθάρισης της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των μετοχών που θα έχουν προσφερθεί νομίμως και εγκύρως στον Προτείνοντα υπέρ της Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΛΚΑΤ) και σήμερα ανέρχονται σε 0,08% επί της αξίας μεταβίβασης.

Ο Προτείνων δεν αναλαμβάνει την καταβολή του ποσού που αναλογεί στον προβλεπόμενο στο άρθρο 9 του Ν 2579/1998 φόρο, σήμερα ανερχόμενο σε 0,20% επί της αξίας συναλλαγής, ο οποίος θα βαρύνει τους Αποδεχόμενους Μετόχους. Κατά συνέπεια, οι Αποδεχόμενοι Μέτοχοι θα λάβουν το συνολικό ποσό του Προσφερόμενου Ανταλλάγματος δίχως την επιβάρυνση από τα δικαιώματα υπέρ της ΕΛΚΑΤ, αλλά μειωμένο κατά το ποσό του προαναφερόμενου φόρου.

Εάν, μετά τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης και τη μεταβίβαση των Μεταβιβαζομένων Μετοχών στον Προτείνοντα, ο Προτείνων κατέχει μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, ο Προτείνων:

(α) θα ασκήσει το προβλεπόμενο στο άρθρο 27 του Νόμου δικαίωμα εξαγοράς, δηλαδή θα απαιτήσει τη μεταβίβαση σε αυτόν όλων των υπόλοιπων μετοχών σε τιμή ανά μετοχή ίση προς το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα (το “Δικαίωμα Εξαγοράς”) και

(β) υποχρεούται να αγοράσει χρηματιστηριακά μέσω του Χ.Α. όλες τις μετοχές που θα του προσφερθούν εντός περιόδου τριών (3) μηνών από την δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης έναντι καταβολής σε μετρητά του Προσφερόμενου Ανταλλάγματος, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Νόμου (το “Δικαίωμα Εξόδου”).

Περαιτέρω, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Δικαιώματος Εξαγοράς ή του Δικαιώματος Εξόδου, ο Προτείνων θα ζητήσει τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας με θέμα τη λήψη απόφασης για τη διαγραφή των μετοχών από το Χ.Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ