Αύξηση κερδών 32% για την Societe Generale το τρίτο τρίμηνο

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς τα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσε η Societe Generale, καθώς τα καθαρά κέρδη της γαλλικής τράπεζας σημείωσαν άλμα 32% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 1,2 δισ. ευρώ, έναντι 932 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, αρκετά υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για κέρδη ύψους 955 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Τα καθαρά τραπεζικά έσοδα της Societe Generale για το τρίτο τρίμηνο ανήλθαν σε 6,5 δισ. ευρώ έναντι 5,9 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, ενώ τα λειτουργικά έξοδα διαμορφώθηκαν σε 4,3 δισ. ευρώ από 4 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ο δείκτης Common Equity Tier 1 διαμορφώθηκε σε 11,2% έναντι 11,4% στο τέλος του 2017.

“Τα έσοδά μας αυξήθηκαν λόγω της επιβεβαιωμένης ανάπτυξης στους τομείς της διεθνούς λιανικής τραπεζικής και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, και της υγιούς δυναμικής στις δραστηριότητες χρηματοδότησης και συμβουλευτικής”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Fréderic Oudéa, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου.

Η δραστηριότητα λιανικής τραπεζικής διεθνώς παρουσίασε καθαρά κέρδη 532 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο έναντι 493 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Σύμφωνα με την τράπεζα, η ισχυρή οικονομική δυναμική σε όλη την Ευρώπη, τη Ρωσία και τις θυγατρικές της στην Αφρική υποστήριξε αυτήν την ανάπτυξη.

“Ο Όμιλος ακολούθησε την πειθαρχημένη προσέγγισή του στη διαχείριση κόστους και το χαμηλό κόστος κινδύνου επιβεβαιώνει την ποιότητα του δανειακού μας χαρτοφυλακίου”, πρόσθεσε ο Oudéa.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ