Societe Generale: Πουλά την πολωνική θυγατρική της Euro Bank, έναντι 484 εκατ. δολαρίων

Συμφωνία για την πώληση του 99,79% της θυγατρικής της στην Πολωνία, Euro Bank, στην Bank Millenium έναντι τιμήματος 484 εκατ. δολαρίων (1,833 δισ. πολωνικών ζλότι), υπέγραψε η Societe Generale.

Η πώληση του πολωνικού βραχίονα λιανικής τραπεζικής της SocGen, η οποία τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων τραπεζικών και αντιμονοπωλιακών αρχών, αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Όπως αναφέρει η Societe Generale, η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα οδηγήσει σε μείωση των σταθμισμένων έναντι κινδύνου περιουσιακών στοιχείων του ομίλου κατά 2 δισ. ευρώ και θα βελτιώσει τον δείκτη CET 1 κατά 8 μονάδες βάσης.

Η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε, ωστόσο, ότι θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής στην Πολωνία, μέσω των τμημάτων της Global Banking και Investor Solutions, ενώ θα διατηρήσει την παρουσία της στη χώρας και με άλλες δραστηριότητες όπως η ασφάλιση και χρηματοδότηση εξοπλισμού.

Σχολιάζοντας την πώληση της Euro Bank, ο Philippe Heim, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Societe Generale με αρμοδιότητα τις διεθνείς δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής, χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και ασφαλίσεων, δήλωσε: “Η πώληση της Euro Bank αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην υλοποίηση του στρατηγικού και οικονομικού σχεδίου ‘Transform to Grow’ της Societe Generale, πρωταρχικοί στόχοι του οποίου είναι η εστίαση και η ανάπτυξη της τράπεζας σε δραστηριότητες με κρίσιμο μέγεθος και με δυνατότητα επίτευξης συνεργειών με άλλες δραστηριότητες του ομίλου. Οι διεθνείς δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής έναν κερδοφόρο τομέα για τον όμιλο Societe Generale και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την ανάπτυξή του”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ