Συνεργασία Ford – Baidu για την ανάπτυξη αυτοκινούμενων οχημάτων

Τις δυνάμεις τους ενώνουν η αυτοκινητοβιομηχανία Ford και ο κινεζικός γίγαντας του διαδικτύου Baidu με στόχο να πραγματοποιήσουν τα επόμενα δύο χρόνια δοκιμές αυτοκινούμενων οχημάτων στην Κίνα.

Οι δύο εταιρείες πρόκειται να συνεργαστούν στην ανάπτυξη και τη δοκιμή οχημάτων χωρίς οδηγό που θα πληρούν το πρότυπο Επιπέδου 4 που ορίζει η SAE International των ΗΠΑ. Ωστόσο, δεν αποκάλυψαν τους οικονομικούς όρους ή τις λεπτομέρειες της συνεργασίας τους.

“Η συνεργασία με έναν κορυφαίο εταίρο όπως η Baidu μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε νέες ευκαιρίες στην Κίνα για να προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις που βελτιώνουν την ασφάλεια και τη συνολική εμπειρία μετακίνησης”, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της μονάδας αυτόνομων οχημάτων της Ford, Sherif Marakby.

“Αυτό το project αποτελεί ένα νέο ορόσημο στην εταιρική σχέση μεταξύ της Ford και της Baidu και υποστηρίζει το όραμα της Ford να σχεδιάσει έξυπνα οχήματα που θα αλλάξουν τον τρόπο που μετακινούμαστε”, πρόσθεσε.

Όπως ανακοίνωσε οι δύο εταιρείες, τα αυτοκινούμενα οχήματα της Ford έχουν ήδη εξοπλιστεί με το αυτόνομο σύστημα οδήγησης Apollo της Baidu, ενώ οι δοκιμές των οχημάτων χωρίς οδηγό σε οδικό δίκτυο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν έως το τέλος του έτους.

“Η Baidu και η Ford πιστεύουν αμφότερες ότι η χρήση της τεχνολογίας μπορεί να επαναπροσδιορίσει το μέλλον της μετακίνησης”, δήλωσε ο Zhenyu Li, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της μονάδας “έξυπνης” οδήγησης της Baidu, ενώ πρόσθεσε: “Αυτό το project συνδυάζει την τεχνογνωσία της Baidu και την εξειδίκευση της Ford στην ανάπτυξη οχημάτων, και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τον στόχο της Baidu για την ανάπτυξη αυτοκινούμενων οχημάτων που θα ωφελήσουν σημαντικά τους μελλοντικές καταναλωτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ