Jumbo: “Μέγα-σκάνδαλο” με τον αντιπρόεδρο να πουλάει σπίτια σε Κινέζους μέσω… POS – Ποιοι άλλοι εμπλέκονται!

Προφητικός τελικά αποδείχτηκε ο Joker, όταν αναφέρθηκε στα Jumbo και την ιδέα περί εταιρικής διακυβέρνησης της εταιρείας, καθώς πριν περάσουν πολλές μέρες ο μεγαλομέτοχος και αντιπρόεδρος της εισηγμένης Ευάγγελος Παπαευαγγέλου, φέρεται να εμπλέκεται σε “Mega” σκάνδαλο με Κινέζους επενδυτές, το οποίο εκθέτει το τραπεζικό σύστημα της χώρας. 

Όπως διαρρέεται, ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου, φέρεται να εμπλέκεται σε πωλήσεις πολυτελών κατοικιών σε Κινέζους επενδυτές, για το πρόγραμμα “Χρυσή Βίζα” μέσω POS προκειμένου να παρακαμφθούν οι περιορισμοί κεφαλαίων της κινεζικής κυβέρνησης. Οι αγορές γίνονταν με πιστωτικές κάρτες μέσω POS κάτι που “χτύπησε” τελικά το καμπανάκι κινδύνου των κινεζικών αρχών για παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος. 

Τον τελευταίο καιρό ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου είχε αναδειχτεί σε “μεγάλο παίκτη” του σύγχρονου ελληνικού real estate, καθώς με συντονισμένες κινήσεις είχε πάρει υπό την κατοχή του αρκετές πολυτελείς κατοικίες που είχαν βγει σε πλειστηριασμό. Μεταξύ αυτών, τα ακίνητα που ξεχώριζαν ήταν τέσσερα σπίτια της εταιρείας Koumbas Development, ενώ είχε αποκτήσει και την βίλα του πρώην εκδότη Πέτρου Κωστόπουλου. 

Οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να προβεί σε ενδελεχή έλεγχο των δραστηριοτήτων του Ε. Παπαευαγγέλου καθώς και στον έλεγχο για την ύπαρξη στελεχών που πιθανόν είχαν συνδράμει τις δραστηριότητές του. Σύμφωνα με πληροφορίες του EMEAgr, φαίνεται πως ο δεύτερος ισχυρότερος άνδρας των Jumbo δεν ενεργούσε μόνος και χωρίς την συνδρομή ανθρώπου ή ανθρώπων μέσα από την τράπεζα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες λένε πως εμπλέκονται και άλλες τράπεζες καθώς και οργανισμοί διαχείρισης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. 

Όπως όλα δείχνουν το διαφαινόμενο σκάνδαλο έχει ακόμα πολλές προεκτάσεις, ενώ το ύψος του ακόμα δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως οι επόμενες μέρες πρόκειται να αποκαλύψουν πολλά από αυτή την υπόθεση, ενώ αύριο θα γίνει έκτακτη σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου του Jumbo προκειμένου να ζητηθεί η παραίτηση του κ. Παπαευαγγέλου. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ