Υποκατάστημα στο χρηματοοικονομικό κέντρο ADGAM του Άμπου Ντάμπι ανοίγει η Citibank

Άδεια ίδρυσης υποκαταστήματος της Citibank στο χρηματοοικονομικό κέντρο ADGAM (Abu Dhabi Global Market) του Άμπου Ντάμπι έλαβε η Citigroup, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το νέο υποκατάστημα της Citibank θα παρέχει υπηρεσίες σε πελάτης της Citi που επιθυμούν να δημιουργήσουν περιφερειακά κέντρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), καθώς και τραπεζικές υπηρεσίες στους διεθνείς πελάτες της τράπεζας.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στα σχέδια της Citi να επεκτείνει την παρουσία της στα ΗΑΕ, όπου παρέχει υπηρεσίες χονδρικής και λιανικής τραπεζικής από το 1964, καθώς και στη γειτονική Σαουδική Αραβία, όπου σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για πλήρη τραπεζική άδεια, σύμφωνα με το Reuters.

Στόχος της Citi είναι να ενισχύσει τον ρόλο των ΗΑΕ ως εξωχώριου κέντρου συναλλαγών για να καλύψει τη ζήτηση από πολυεθνικούς εταιρικούς πελάτες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τη χώρα ως κέντρο για τις επιχειρήσεις τους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, δήλωσε στο Reuters νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Atiq Rehman, Διευθύνων Σύμβουλος της Citi για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

H Citi έλαβε την άδεια λειτουργίας υποκαταστήματος της Citibank στο Αμπού Ντάμπι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο ADGM ο διευθύνων σύμβουλος της Citigroup, Mike Corbat.

Σημειώνεται ότι το Abu Dhabi Global Market, που εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2015, είναι ένα από τα δύο διεθνή χρηματοοικονομικά κέντρα που λειτουργούν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το παλαιότερο και μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της χώρας είναι το Dubai International Financial Centre (DIFC).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ