Η Novartis στην μάχη κατά του καρκίνου με την εξαγορά της Endocyte για 2,1 δισ. δολάρια

Στην απόκτηση της Endocyte, η οποία ειδικεύεται σε έρευνα και ανάπτυξη φαρμάκων για τον καρκίνο προχώρησε η Novartis, προκειμένου να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της και να αξιοποιήσει την έρευνα της για να διερευνήσει την εξέλιξη 177 Lu-PSMA-617 της Endocyte σε φάρμακο για την θεραπεία μεταστατικών παρενεργειών του καρκίνου του προστάτη. 

Σύμφωνα με την συμφωνία, η Novartis θα αποκτήσει όλες τις κοινές μετοχές της Endocyte έναντι 24 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά με το συνολικό ύψος της επένδυσης να φτάνει τα 2,1 δισ. δολάρια. Η τιμή απόκτησης αντιπροσωπεύει ένα 54% ασφάλιστρο στην τιμή του χθεσινού κλεισίματος της Endocyte, στα 15,56 δολάρια. Η αναγγελία της εξαγοράς οδήγησε την μετοχή της Endocyte να καταγράψει ένα τρελλό ράλι, το οποίο έφτασε τα 23,48 δολάρια. 

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Endocyte, Mike Sherman δήλωσε “ενθουσιασμένος που η Novartis αναγνώρισε την δυνατότητα του 177 Lu-PSMA-617 το οποίο μπορεί να αλλάξει ριζικά το τοπίο της θεραπείας του μεταστατικού καρκίνου του προστάτη, καθώς και τον ευρύτερο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τεχνολογία RTL η οποία βρίσκεται πίσω από το φάρμακο για την γενικότερη θεραπεία του καρκίνου” και συνέχισε, “Η παγκόσμια εμβέλεια και η εμπειρία της Novartis στην ανάπτυξη και την εμπορία των θεραπειών RLT θα είναι καθοριστικής σημασίας για τις προσπάθειες των ασθενών να επωφεληθούν από αυτές τις θεραπείες το συντομότερο δυνατό”.

Η αναγγελία της εξαγγελίας ενθουσίασε τους επενδυτές και των δύο εταιρειών, με την Novartis να καταγράφει αύξηση 1,31%. Η Endocyte από την αρχή της χρονιάς έχει καταγράψει συνολικές αυξήσεις οι οποίες έχουν φτάσει το +400%

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ