Στις 29 Οκτωβρίου το ντεμπούτο της Energean στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ

Στις 29 Οκτωβρίου αναμένεται πως θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της Δευτερεύουσας Εισαγωγής της μετοχής της Energean Oil and Gas plc στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Energean ανακοίνωσε πως αναμένει η μετοχή της να συμπεριληφθεί στους δείκτες ΤΑ-90 και TA-Oil & Gas. Ο δείκτης TA-90 απαρτίζεται από τις μετοχές των μεγαλύτερων σε κεφαλαιοποίηση εταιρειών που έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ και δεν έχουν συμπεριληφθεί στον δείκτη TA-35 Index.

Όπως ανακοινώθηκε, οι μετοχές της Energean θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, ενώ θα είναι πλήρως μεταβιβάσιμες και ανταλλάξιμες μεταξύ των δύο αγορών. Η εταιρεία δεν θα προχωρήσει στην έκδοση νέων μετοχών στο πλαίσιο της δευτερεύουσας εισαγωγής της.

Ο Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, δήλωσε σχετικά: “Το Ισραήλ αποτελεί βασικό συντελεστή του χαρτοφυλακίου μας και έχουμε δρομολογήσει την έναρξη παραγωγής μέσω της μοναδικής στην Ανατολική Μεσόγειο Πλωτής Μονάδας Παραγωγής, Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης (FPSO) στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει συμβόλαια προμήθειας 4,2 δισεκ. κυβικών μέτρων αερίου ετησίως στην αναπτυσσόμενη ισραηλινή αγορά, συμβάλλοντας στη διαφοροποίηση των πηγών και την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού.

Σε ό,τι αφορά τη συνέχεια, οι μελλοντικές μας συμφωνίες πώλησης αερίου θα έχουν ως στόχο τόσο την εγχώρια αγορά όσο και τις εξαγωγές σε βασικές αγορές της ευρύτερης περιοχής. Η εισαγωγή μας στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ εκπληρώνει μία ακόμη δέσμευση προς τους μετόχους μας, ενώ είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που προσφέρουμε πρόσβαση στη μετοχή μας σε μεγαλύτερο εύρος επενδυτών”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ