Uni.Fund: 850.000 ευρώ σε TEKMON, PLiN και College Link

Το Uni.Fund ανακοίνωσε “τριπλή” χρηματοδότηση μπαίνοντας δυναμικά στο παιχνίδι. TEKMON, PLiN σήκωσαν από 350.000 ευρώ και College Link 150.000  ευρώ.

Στο VC του Equifund συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank, η VivaWallet και το Ίδρυμα Ωνάση με συνολικό κεφάλαιο προς επένδυση 30 εκατ. ευρώ και έμφαση τις ερευνητικές και πανεπιστημιακές Startups. Σύμφωνα με πληροφορίες μας μέχρι το τέλος του έτους θα ανακοινώνονται ομαδοποιημένες επενδύσεις με στόχο αυτές να φτάσουν τις 10

TEKMON

Την ΤΕΚΜΟΝ και τον Πάνο Μίτσιο τον συναντήσαμε στην εκδήλωση της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα για την παρουσίαση της αποστολής στη εκδήλωση B.I.G. στο Παρίσι σαν ένα παράδειγμα επιτυχίας “υιοθεσίας” από μια Γαλλική εταιρεία στην Αθήνα.

Η TEKMON ιδρύθηκε το 2017 στα Ιωάννινα, έχει μεγάλους πελάτες (Viohalco, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών κ.α.) και έσοδα, είναι αυτοσυντηρούμενη και προσφέρει ένα σύστημα επικοινωνίας και οργάνωσης εξωτερικών ομάδων, και ειδικά σε περιπτώσεις ανάγκης, σε πολλά κανάλια, όπως για παράδειγμα Email, SMS, φωνητική κλήση κ.α.

Η TEKMON θα χρησιμοποιήσει την επένδυση των 350.000 ευρώ για την επέκταση στο εξωτερικό αλλά και τον εμπλουτισμό της ομάδας της.

PLiN Nanotechnology 

H PLiN Nanotechonolgy είναι προϊόν πανεπιστημιακής έρευνας από την Θεσσαλονίκη με την ομάδα να βασίζεται σε καθηγητές και μεταδιδακτορικούς του ΑΠΘ. Ιδρύθηκε το 2015 και δραστηριοποιείται στον τομέα της Νανοτεχνολογίας σε διάφορες καθετοποιημένες αγορές όπως τα δομικά υλικά, στη κλωστουφαντουργία και στα προϊόντα περιποίησης για κατοικίδια ζώα.

Η σειρά σαμπουάν Nano Sanitas κυκλοφορεί σε εννέα χώρες και προσφέρει πέρα από καθαρισμό των κατοικίδιων και προστασία απέναντι σε μικρόβια και παθογόνους μικροοργανισμούς, αποτρέποντας ασθένειες, μέσω των νανοσωματιδίων αργύρου που περιέχει.

Η χρηματοδότηση των 350.000 ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για πρόσληψη στελεχών αλλά και την επέκταση της Startup σε νέες αγορές.

College Link

Τρεις απόφοιτοι του ΟΠΑ έφτιαξαν την College Link μέσω της θερμοκοιτίδας ACEin πριν δυο χρόνια περίπου. Πρόκειται για ένα έξυπνο εργαλείο διασύνδεσης εταιρειών που ψάχνουν στελέχη χωρίς καθόλου ή με μικρή εμπειρία με αποφοίτους πανεπιστημίων. Το καινοτομικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι υπάρχει ειδικό σύστημα έξυπνης αντιστοίχησης της προσφοράς και της ζήτησης για εργασίας, βάσει διαφόρων παραμέτρων, έτσι ώστε να γίνεται πάντα η βέλτιστη επιλογή.

Η College Link έχει ήδη παρουσία στο εξωτερικό και με τη πρώτη της χρηματοδότηση των 150.000 ευρώ να χρησιμοποιείται για την επέκταση στο εξωτερικό κυρίως.

Πηγή: Startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ