Το εργαστήριο καινοτομίας του ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησε

Το πρώτο εργαστήριο καινοτομίας για την ενέργεια και τα έξυπνα δίκτυα στην Ελλάδα, παρουσίασε επισήμως την Τρίτη 2 Οκτωβρίου ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας A.E.), κατά τη διάρκεια του Switch_On Open Day.

Το Switch_On Open Day παρακολούθησαν νέοι μηχανικοί και επιστήμονες πληροφορικής, φοιτητές, μέλη startups, στελέχη του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα καθώς και στελέχη της εταιρείας. Η συμμετοχή ξεπέρασε τους 200 συμμετέχοντες.

Στη συνάντηση, η Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ παρουσίασε τους στόχους και το όραμα της εταιρείας για το εργαστήριο καινοτομίας. Στη συνέχεια, ακολούθησε περιγραφή της λειτουργίας του εργαστηρίου καθώς και συζήτηση για τις θεματικές περιοχές και τις προτεραιότητες του ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του στην αναζήτηση νέων καινοτόμων λύσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ και Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Νίκος Χατζηαργυρίου, παρουσίασε τις αλλαγές και τις προκλήσεις που φέρνουν οι αναδυόμενες τεχνολογίες στην ενέργεια και τα δίκτυα.

DEDDHE_Switch_On Open Day_2

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, Αθανάσιος Μισδανίτης, παρουσίασε την στρατηγική του ΔΕΔΔΗΕ για την καινοτομία, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την υποστήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

DEDDHE_Switch_On Open Day_3

Ο CTO/CIO της Crowdpolicy, Γιώργος Καραμανώλης, παρουσίασε το Εργαστήριο Καινοτομίας Switch_On Innovation Lab του ΔΕΔΔΗΕ και την διαδικασία υποβολής προτάσεων, επιλογής και υποστήριξης των ομάδων που θα επιλεγούν.

DEDDHE_Switch_On Open Day_4

Στη συνέχεια ακολούθησε στρογγυλό τραπέζι με ανοιχτή συζήτηση για τις τεχνολογικές προκλήσεις και ευκαιρίες που δημιουργούν οι νέες τεχνολογίες σε θέματα ενέργειας και δικτύων και τη στρατηγική του ΔΕΔΔΗΕ για τη δημιουργία συνεργιών με νέες, δυναμικές και αναπτυσσόμενες ομάδες. Επίσης, έγινε παρουσίαση στρατηγικών έργων του ΔΕΔΔΗΕ και συζητήθηκαν υπαρκτές ανάγκες που θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν μέσα από ιδέες και εφαρμογές που θα προκύψουν από το εργαστήριο.

Στην συζήτηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου, Η .Μενεγάτος, ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών, Κ. Αγαθάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Κ. Γιαλελής, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δικτύου, Χ. Παπουτσής και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκσυγχρονισμού, Καινοτομίας, Ποιότητας και Ασφάλειας Δεδομένων, Γ. Χατζηπαύλου.

DEDDHE_Switch_On Open Day_5

Επίσης συζητήθηκε εκτενώς το πλαίσιο συμμετοχής των ομάδων, τα οφέλη καθώς και οι υποχρεώσεις ώστε οι απόψεις και παρατηρήσεις να ληφθούν υπόψη στην οριστικοποίηση των όρων συμμετοχής του προγράμματος.

Το Εργαστήριο Καινοτομίας έχει ως στόχο την ανάπτυξη νέων και καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών για τα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και την εφαρμογή τους στο ελληνικό ηλεκτρικό σύστημα, μέσα από τη συνεργασία του ΔΕΔΔΗΕ με νέες ομάδες startups.

Παράλληλα, μέσα από τη διαδικασία ανάπτυξης νέων προϊόντων και υπηρεσιών ενισχύονται νέες ομάδες μηχανικών και προγραμματιστών για να εξελίξουν την ιδέα τους σε λειτουργικό πρωτότυπο και προχωρήσουν σε εμπορική ανάπτυξη.

Αναλυτικές πληροφορίες καθώς και η αίτηση συμμετοχής θα βρίσκονται διαθέσιμες στον δικτυακό τόπο www.switchonlab.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ