Ποιοι είναι οι νικητές του Disrupt Greece 2018

Μια λαμπρή βραδιά γεμάτη ταλέντο, αισιοδοξία και συγκινήσεις επιφύλασσε στους εκατοντάδες επισκέπτες, ομιλητές και συμμετέχοντες ο διαγωνισμός καινοτομίας Disrupt Greece, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη.

Η φετινή διοργάνωση των Fortune και Industry Disruptors – Game Changer, με στρατηγικό συνεργάτη την εταιρεία Παπαστράτος, έδωσε το δικό της στίγμα για τον τρόπο με τον οποίο προετοιμαζόμαστε για όλα όσα μας επιφυλάσσει το μέλλον με την επέλαση των νέων τεχνολογιών, της τεχνητής νοημοσύνης και της καινοτομίας στην εργασία και στη καθημερινότητά μας.

Ομιλητές από τον κόσμο των επιχειρήσεων, της επιστήμης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και από τον επενδυτικό χώρο έθεσαν ερωτήματα και έδωσαν απαντήσεις για όλα όσα συνθέτουν το μέλλον της εργασίας, την ώρα που όλα αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς.

Το “παρών” στη σκηνή του Disrupt Greece 2018 έδωσαν keynote speakers, όπως ο Neil Harbisson, το πρώτο “cyborg του κόσμου”, ο Αlessio Aceti της Karspersky Lab, ο Martin Wilckens της Deutsche Telekom AG, αλλά και η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου με τον καθηγητή Θεοδόση Τάσιο, ένα ανατρεπτικό δίδυμο επί σκηνής και δύο κορυφαίοι επικεφαλής μεγάλων ελληνικών εταιρειών, ο Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και CEO της Παπαστράτος και ο CEO της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

Τέλος, τη δική τους παρουσία είχαν εκπρόσωποι του οικοσυστήματος καινοτομίας όπως ο Αιμίλιος Χαλαμανδάρης της Innoetics και ο Γιάννης Ψαράς της Moosend, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε η EOS, το ρομπότ που έχει προγραμματίσει και έφερε στη σκηνή του Disrupt Greece η ομάδα Hyperion Robotics από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

DISRUPT 2018_3

Η βραδιά κορυφώθηκε με την παρουσία των δέκα φιναλίστ του διαγωνισμού, που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Οι ομάδες παρουσίασαν το επιχειρηματικό τους πλάνο ενώπιον κριτών και κοινού, και έδωσαν τις δικές τους «μάχες» στα battles που έκριναν την τελική τριάδα.

Μεγάλος νικητής του Disrupt Greece ήταν η εταιρεία Verge.Capital, η οποία έλαβε χρηματικό έπαθλο 15.000 ευρώ. Στη δεύτερη θέση αναδείχτηκε η Apifon με έπαθλο 10.000 ευρώ, ενώ στην τρίτη θέση αναδείχθηκε η ISTMOS, παίρνοντας 5.000 ευρώ.

Και οι δέκα φιναλίστ θα λάβουν ειδικές υπηρεσίες από τους υποστηρικτές του διαγωνισμού, όπως η ΣΟΛ Crowe, που έχει σχεδιάσει ένα συνολικό πακέτο υπηρεσιών για τις ανάγκες των ομάδων. Τέλος, η εταιρεία Spaces προσφέρει στις δέκα πρώτες ομάδες επαγγελματική στέγη για 3 μήνες.

Οι τρεις νικητές

Verge.Capital: Η μεγάλη νικήτρια του Disrupt Greece 2018 κινείται στον χώρο του fintech και έχει στόχο να διευκολύνει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να περιορίσουν το ρίσκο τους σε κάθε αγορά, καθώς και τους μικρούς επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους να εξασφαλίσουν ένα πιστωτικό προφίλ προσαρμοσμένο σε επικαιροποιημένα στοιχεία. Με τη χρήση machine learning και τεχνολογίες cloud, η εταιρεία μεταφέρει σε ένα φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον mobile τη δυνατότητα να εξασφαλίσει ένα δίκαιο και αντιπροσωπευτικό δείκτη πιστοληπτικής ικανότητας, ο οποίος θα τον συνοδεύει οπουδήποτε επιχειρεί εντός της ΕΕ. H Verge.Capital εκπροσωπήθηκε στον διαγωνισμό από την founder της εταιρείας, Ιωάννα Στανεγλούδη.

DISRUPT 2018_2

Apifon: Η εταιρεία που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό καινοτομίας, προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση στην επικοινωνία των επιχειρήσεων με τους πελάτες της. Η πλατφόρμα cloud της Apifon εκμεταλλεύεται πολλαπλά κανάλια αποστολής μηνυμάτων, όπως SMS, email, Viber και άλλες εφαρμογές chat. Η εταιρεία έχει επενδύσει στη δημιουργία αλγορίθμων, οι οποίοι μπορούν να προβλέψουν για λογαριασμό των επιχειρήσεων τον κατάλληλο χρόνο, περιεχόμενο και κανάλι επικοινωνίας που ταιριάζει στον κάθε πελάτη, ούτως ώστε να εξασφαλίσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα πωλήσεων και ανταπόκρισης. Η Apifon εκπροσωπήθηκε στον διαγωνισμό από τον ιδρυτή της εταιρείας, Κωνσταντίνο Στρουμπάκη.

Istmos: Η τρίτη θέση του φετινού Disrupt Greece ανήκει στην εταιρεία Istmos. Στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της βρίσκεται η βιομηχανία τροφίμων, και πιο συγκεκριμένα η μεταφορά ευαίσθητων προϊόντων. Ξεκινώντας από τη μεταφορά οίνου, οι υπηρεσίες της Istmos προσφέρουν τη δυνατότητα στους πελάτες να παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το φορτίο. Η εταιρεία ελέγχει διαρκώς τη θερμοκρασία, την υγρασία και τις συνθήκες φωτεινότητας, στέλνοντας ειδοποιήσεις και αναλύσεις σε πραγματικό χρόνο εάν παρουσιαστούν ανωμαλίες σε κάθε ένα από τα μπουκάλια τα οποία μεταφέρονται. Η πλατφόρμα της συνδυάζει τους συνδεδεμένους με το δίκτυο αισθητήρες, και το πρόγραμμα παρακολούθησης και καταγραφής των δεδομένων. Η Istmos εκπροσωπήθηκε στον διαγωνισμό Disrupt Greece από τον συνιδρυτή της εταιρείας, Αναστάσιο Οικονομίδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ