Η insurtech startup Concirrus ολοκλήρωσε νέο γύρο χρηματοδότησης 5 εκατ. λιρών

Έναν ακόμη γύρο χρηματοδότησης, ύψους 5 εκατ. στερλινών, από την IQ Capital και την EOS Venture Partners ολοκλήρωσε η λονδρέζικη insurtech startup εταιρεία Concirrus, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης που έχει συγκεντρώσει έως σήμερα στα 12 εκατ. στερλίνες.

Η είδηση έρχεται μετά την υπογραφή παγκόσμιας συμφωνίας μεταξύ της Concirrus και της EY τον Απρίλιο, που ώθησε τη startup εταιρεία να δραστηριοποιηθεί και στην ναυτασφαλιστική αγορά.

Η Concirrus, που έχει χρησιμοποιεί τεχνολογία μηχανικής μάθησης και τεχνητή νοημοσύνη για να παρέχει στις επιχειρήσεις λεπτομερή πακέτα δεδομένων εξασφαλίζοντας έτσι πιο ακριβείς πολιτικές τιμών για τους πελάτες, δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της ασφάλισης οχημάτων, αν και στόχος της είναι να επεκτείνει περαιτέρω της δραστηριότητές της αξιοποιώντας τη νέα χρηματοδότηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Concirrus, Andrew Yeoman, ανακοίνωσε εξάλλου ότι η νέα χρηματοδότηση θα κατευθυνθεί για τη διεύρυνση της εταιρείας στις διεθνείς αγορές.

Αυτό που μας κάνει μοναδικούς είναι η εστίασή μας στην ασφαλιστική αγορά και στην κοινότητα που έχουμε δημιουργήσει γύρω από το προϊόν μας”, δήλωσε ο Yeoman, προσθέτοντας: “Καθώς η ζήτηση για τις λύσεις μας έχει αυξηθεί, καθίσταται αναγκαία η διεύρυνση των υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνησης που προσφέρουμε ώστε να αντεπεξέλθουμε στο ταχέως αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο πελατών μας διεθνώς”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ