Intracom: Μικρή αύξηση πωλήσεων και περιορισμός ζημιών στο εξάμηνο

Βελτίωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων παρουσίασε το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης η Intracom Holdings. Ειδικότερα, οι ενοποιημένες πωλήσεις από συνεχιζόμενες και διακοπείσες δραστηριότητες ανήλθαν σε 200,7 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 1,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 οπότε ανήλθαν σε 197,4 εκατ. ευρώ.

Η λειτουργική κερδοφορία EBITDA του Ομίλου διαμορφώθηκε σε 13,7 εκατ. ευρώ έναντι 13,8 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017. Το EBITDA του Ομίλου επιβαρύνεται κατά 0,7 εκατ. ευρώ, από το αποτέλεσμα θυγατρικής υπό εκκαθάριση. Το αναμορφωμένο EBITDA του Ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του έτους ανέρχεται σε 14,4 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου ανήλθαν σε 1,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 70% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, οπότε διαμορφώθηκαν στο 1,1 εκατ. ευρώ.

Τέλος, τα αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημίες 0,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης.

Σε ό,τι αφορά την Intrakat, σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων του Ομίλου, η εταιρεία εστιάζει πλέον στους τομείς των κατασκευών, ΣOΙΤ, και παραχωρήσεων, μεταβιβάζοντας τις δραστηριότητες της Ενέργειας και του Real Estate στην Intracom Holdings. Οι προς πώληση δραστηριότητες δημοσιεύονται στις καταστάσεις του ομίλου Intrakat ως διακοπείσες. Σε επίπεδο ενοποιημένων μεγεθών του Ομίλου Intracom Holdings τα μεγέθη εμφανίζονται συνολικά καθώς οι παραπάνω δραστηριότητες παραμένουν στον Όμιλο.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου Intrakat από συνεχιζόμενες και διακοπείσες δραστηριότητες, διαμορφώθηκαν σε 86,9 εκατ. ευρώ από 78,1 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017. O όμιλος κατέγραψε αύξηση στη λειτουργική του κερδοφορία κατά 15,3%, με EBITDA 6,8 εκατ. ευρώ έναντι 5,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Την 30ή/6/2018 ο όμιλος Intrakat διέθετε ανεκτέλεστο υπόλοιπο ύψους 423 εκατ. ευρώ. Πλέον του ανεκτέλεστου, ο όμιλος Intrakat έχει μειοδοτήσει σε νέα έργα ύψους 128 εκατ. ευρώ, για τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή τους.

Αναφορικά με την Intrasoft International, σημειώνεται ότι όπως είχε αναφερθεί και στα αποτελέσματα του 2017, το συνολικό αποτέλεσμα της εταιρείας καθώς και του Ομίλου, επιβαρύνεται με το αποτέλεσμα της θυγατρικής Global Net Solutions, η οποία έχει τεθεί σε εκκαθάριση. Η επίδραση της GNS στα αποτελέσματα του εξαμήνου ανέρχεται σε -0,7 εκατ. ευρώ.

Χωρίς το αποτέλεσμα της GNS, ο όμιλος Intrasoft International καταγράφει ενοποιημένες πωλήσεις 80,9 εκατ. ευρώ έναντι 84,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Συγκρατεί ωστόσο τα επίπεδα της κερδοφορίας στα επίπεδα του πρώτου εξαμήνου 2017, τόσο σε επίπεδο EBITDA όσο και σε προ φόρων.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του ομίλου ανέρχεται σε 377 εκατ. ευρώ, ενώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς υπέγραψε νέες συμβάσεις αξίας 110 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η IDE (Intracom Defense Electronics) το πρώτο εξάμηνο του έτους κατέγραψε πωλήσεις 33,4 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 8,8% σε σχέση µε το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Η λειτουργική της κερδοφορία EBITDA ανήλθε σε 2,7 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν σε 2,3 εκατ. από 1,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας ξεπερνά τα 82 εκατ. ευρώ, και οι νέες συμβάσεις που υπέγραψε ανήλθαν σε 39 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ