13ο Roadshow ΧΑ: Όλοι ρωτούν για τράπεζες!

Με το “βλέμμα” στραμμένο στις τράπεζες, αλλά και έντονο προβληματισμό για τις συνολικές εξελίξεις, τόσο σε οικονομικό – επιχειρηματικό, αλλά και πολιτικό επίπεδο, “υποδέχθηκαν” τους συνολικά 78 εκπροσώπους των 33 εισηγμένων στο ΧΑ εταιρειών, οι αναλυτές και εν δυνάμει επενδυτές στο The Mayfair Hotel, στην Βρετανική πρωτεύουσα.

cof
cof

Βεβαίως το ενδιαφέρον των Funds είναι σε σχέση με την περυσινή χρονιά αυξημένο περίπου κατά 10%, καθώς συνολικά έχουν προγραμματιστεί συνολικά περίπου 650 συναντήσεις μεταξύ των στελεχών των ελληνικών επιχειρήσεων και των αναλυτών. Αξίζει να αναφέρουμε πως συνολικά στο φετινό “ραντεβού” των εισηγμένων στο Λονδίνο το παρών δίνουν 85 Funds και 120 Fund Managers.

Σε ότι αφορά στις τράπεζες, το ενδιαφέρον των Funds εστιάζει στα NPEs και αν τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας βρεθούν μπροστά στην ανάγκη για αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου. Στο πλαίσιο αυτό οι εκπρόσωποι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών διαβεβαιώνουν με κάθε τρόπο πως είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και δεν θα χρειαστούν κάποια αύξηση κεφαλαίου.

Παράλληλα όμως ενδιαφέρον, τόσο για τον ενεργειακό κλάδο, όσο και για τον κλάδο του real estate, ενώ ο μεγάλος “πρωταγωνιστής”, πέρυσι, ο κλάδος δηλαδή του τουρισμού φαίνεται πως σε αυτή τη φάση είναι εκτός των “ραντάρ” των επενδυτών.

Σύμφωνα με το πληροφορίες του EMEAgr, που βρίσκεται για ακόμη μια χρονιά στο Λονδίνο, μεταξύ των Funds που συμμετέχουν είναι οι: Amber Capital, Blackrock, BNP Paribas, HSBC, Lazard, JP Morgan, Wellington Morgan Stanley, UBS, Blackrock, Adelphi Capital, Argos, Armajaro, Belgravia Capital, Canyon Partners, Compass Asset Mgmnt, Fidelity, Gladstone Capital, Hermes, Invesco, Lupus Alpha, Pimco, T Rowe Price κ.α.

Σημειώνεται πως αύριο, Πέμπτη, δεύτερη ημέρα του Roadshow, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση του ΧΑ. Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος αναμένεται να έχει, εδώ στο Λονδίνο, συναντήσεις και με εκπροσώπους επενδυτικών κεφαλαίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ