Εισαγγελέας εναντίον Elon Musk

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ζήτησε από την Tesla να παραδώσει όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με τις αναρτήσεις και τις δηλώσεις του Elon Musk σχετικά με την πρόθεση του να βγάλει την εταιρεία από το χρηματιστήριο. 

Στην αναγγελία της είδησης η μετοχή της εταιρείας έκανε βουτιά 7,1% ενώ η κλήση από το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν είναι το μοναδικό από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο ElonMusk και η εταιρεία του. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, παράλληλα με την κλήση του υπουργείου, διεξάγεται αστυνομική έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την ίδια υπόθεση, ενώ όπψς αναφέρουν οι New York Times η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει στείλει κλήτευση προς την Goldman Sachs και την Silver Lakes στις οποίες ο Musk και η Tesla απευθύνθηκαν προκειμένου να αξιολογήσουν την πρόταση για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Εκτός από τα προβλήματα για την έξοδο της εταιρείας και την “Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση” την οποία ανέφερε στις δηλώσεις του, οι οποία μπορεί να του στοιχίσει κατηγορίες για χειραγώγηση αγοράς, ο Musk αναμένεται να ελεγχθεί και για δηλώσεις εναντίον των επενδυτών που είχαν επενδύσει εναντίον της εταιρείας, οι οποίοι όπως είχε κατηγορήσει ο πρόεδρος της Tesla, καταστρέφουν τις μετοχές της. Οι αναρτήσεις του όπως υπολογίζεται έχουν κοστίσει σε αυτούς τους επενδυτές περίπου 1,3 δισ. δολάρια (σύμφωνα με εκτιμήσεις της S3 Partners) και εάν οι ομοσπονδιακοί ερευνητές διαπιστώσουν πως οι ενέργειες του Musk ήταν σκόπιμες προκειμένου να τους βλάψει, θα αντιμετωπίσει πρόσθετες κατηγορίες και ποινικές διώξεις. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ