“Πολιτιστικά” δρομολόγια σχεδιάζει ο ΟΑΣΑ

Θεματικές πολιτιστικές διαδρομές που θα παρουσιάζουν κτίρια και σημεία της πόλης με ιδιαίτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον σχεδιάζει να λειτουργήσει ο ΟΑΣΑ, σύμφωνα με ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η παρουσίαση θα γίνεται μέσω εξειδικευμένου προσωπικού και οπτικοακουστικού υλικού που θα προβάλλεται και θα εκφωνείται κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Ειδικότερα, στο κέντρο της Αθήνας σχεδιάζεται να λειτουργήσει η γραμμή “Πόλη και Πολιτισμός” για την ανάδειξη των σημείων ενδιαφέροντος που περιλαμβάνονται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, με στόχο την ανάδειξη μουσείων και σημείων αρχαιολογικής αναφοράς, καθώς και σημείων αρχιτεκτονικού, καλλιτεχνικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Η σχεδιαζόμενη γραμμή θα έχει αφετηρία μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο και θα διέρχεται από την Ομόνοια, τις περιοχές Ψυρρή και Κεραμεικού, το Θησείο, το Μοναστηράκι, τη Βαρβάκειο, την οδό Σταδίου, το Σύνταγμα, τις Στήλες Ολυμπίου Διός, το Μουσείο της Ακρόπολη, το Ζάππειο, το Παναθηναϊκό Στάδιο, την Εθνική Πινακοθήκη, το Μέγαρο Μουσικής, της Βασ. Σοφίας, της Πανεπιστημίου και της Πατησίων, ενώ θα καταλήγει και πάλι στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πέραν αυτής, σχεδιάζεται και μια δεύτερη γραμμή, που θα ονομάζεται “Ελευσίνια Μυστήρια”, η οποία θα ξεκινάει από την ευρύτερη περιοχή του Θησείου και θα καταλήγει στο χώρο που τελούνταν τα Ελευσίνια Μυστήρια. Η γραμμή θα ακολουθεί την Ιερά Οδό, τη διαδρομή δηλαδή που ακολουθούσε η πομπή των Αθηναίων που προσέρχονταν στον ιερό χώρο της Ελευσίνας για να συμμετέχουν στην τέλεση των Ελευσίνιων Μυστηρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ