Τράπεζα της Αγγλίας: Ένα σκληρό Brexit θα αυξήσει τα επιτόκια και θα “γκρεμίσει” τις τιμές των σπιτιών

Καμπανάκι για τις επιπτώσεις που θα έχει η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία “χτύπησε” ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, ενώπιον της Βρετανικής κυβέρνησης, μιλώντας σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 

Ο Mark Carney δεν προσπάθησε να “χρυσώσει το χάπι” και μιλώντας στους υπουργούς της κυβέρνησης Μέι, εξήγησε πως μια μη συμφωνία θα φέρει αύξηση στα επιτόκια και όχι μείωση όπως αφήνουν να εννοηθεί κύκλοι της κυβέρνησης. Επίσης μίλησε για άνοδο του πληθωρισμού και πτώση της στερλίνας ενώ, όπως είπε, το σκληρό Brexit θα οδηγήσει σε μεγάλη μείωση των τιμών των κατοικιών, τα οποία αναμένεται να χάσουν έως και το 35% της αξίας τους. 

Όπως αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές μέσα από την συνεδρίαση, στην περίπτωση μη συμφωνίας, θα υπάρξει μεγάλη δυσκολία για την μείωση του κόστους δανεισμού για την στήριξη της οικονομίας, όπως έκανε η Τράπεζα της Αγγλίας μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.

Η ομιλία του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας προς το υπουργικό συμβούλιο, έγινε στα πλαίσια ενημέρωσης για το στρατηγικό πλάνο της τράπεζας και την ανάλυση του σχεδιασμού της τράπεζας στο ενδεχόμενο μιας άτακτης εξόδου από την ΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ