Δεν είναι πια τόσο “Κοινωνικό” το τιμολόγιο της ΔΕΗ

Το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ έδωσε μεγάλη ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές οι οποίοι είχαν τεράστια δυσκολία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Η αλλαγή όμως των κριτηρίων έχει αποκλείσει πολλούς καταναλωτές από το Κοινωνικό Τιμολόγιο, ακόμα και αν ήταν ήδη δικαιούχοι. Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, από τις αρχές του καλοκαιριού που άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής των νέων δηλώσεων μέχρι τώρα, οι καταναλωτές που έμειναν εκτός Κοινωνικού Τιμολογίου λόγω των νέων κριτηρίων, υπολογίζονται σε 250.000, νούμερο υπερδιπλάσιο από αυτό που είχε αρχικά υπολογιστεί από τα επιτελεία. 

Μέχρι την επανυποβολή των αιτήσεων για την εκ νέου ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, οι δικαιούχοι ανέρχονταν στους περίπου 700.000 και τώρα ένας στους τρεις, το 35% δηλαδή αναμένεται να επιστρέψουν στις κανονικές χρεώσεις ερχόμενοι με τιμολόγια αυξημένα έως και 42%, όσο ήταν δηλαδή και το ποσοστό έκπτωσης που είχαν πάρει. 

Η απόρριψη από το σύστημα του ΚΟΤ  έχει φέρει χιλιάδες καταναλωτές στα ραφεία της ΔΕΗ σε μια προσπάθεια διακανονισμού, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το χρέος τους, κάτι που αναμένεται να μεγαλώσει κι άλλο τον αριθμό των ληξιπρόθεσμων της επιχείρισης που τώρα ανέρχεται σε σε πάνω από 2.000.000, εκτινάσσοντας τα συνολικά οφειλόμενα πολύ πάνω από τα 2,8 δισ. ευρώ που είχε ανακοινώσει τον προηγούμενο μήνα ο Επικεφαλής της επιχείρησης Μ. Παναγιωτάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ