Τι απαντά η Intralot για την υποβάθμιση από τη Moody’s

Η υποβάθμιση κατά μία βαθμίδα ήταν ευρέως αναμενόμενη με βάση την τεχνική ανάλυση και μεθοδολογία αξιολογήσεων εστιάζοντας σε συγκεκριμένες παραμέτρους, οι οποίες ωστόσο εξελίσσονται με βάση το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρεία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Intralot με αφορμή την υποβάθμισή της από τη Moody’s.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές η Moody’s προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της εταιρείας σε “B2” από “B1”, διατηρώντας αρνητικό outlook για την εταιρεία, επισημαίνοντας ότι η κίνηση αντικατοπτρίζει τα υψηλά επίπεδα μόχλευσης της εισηγμένης, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν λόγω της αναμενόμενης υποχώρησης των EBITDA, που θα επηρεαστούν αρνητικά και από την υποχώρηση της τουρκικής λίρας, και τις αρνητικές ταμειακές ροές από το 2015, που εκτιμάται ότι θα συνεχιστούν έως το 2020.

Όπως σημειώνει η εισηγμένη, η νέα βαθμίδα αξιολόγησης δεν αντανακλά ποιοτικές αλλαγές ή αποκλίσεις από το επιχειρηματικό της σχέδιο.

Προσθέτει ότι τα μεγέθη που σχετίζονται με αυξημένο κόστος επενδύσεων και οι λόγοι για την καθυστέρηση στην απομόχλευση έχουν επικοινωνηθεί έγκαιρα με διαφάνεια κατά τις παρουσιάσεις σε επενδυτές και στα δημοσιευμένα στοιχεία.

“Η Moody’s αναγνωρίζει τη σημασία των περιουσιακών στοιχείων στην Ιταλία για τη διαδικασία απομόχλευσης, κατά συνέπεια η Intralot διατηρεί τη δυνατότητα να εκπληρώσει τον στόχο στη βέλτιστη χρονική συγκυρία. Είναι διαθέσιμες επιπλέον πιστωτικές γραμμές με σημαντικό περιθώριο (headroom) σε σχέση με τις παραμέτρους δοκιμασίας. Όπως έχει αναλυθεί εκτενώς στην τελευταία τηλεδιάσκεψη, το πολύ αυξημένο κόστος επενδύσεων του 2018 κατευθύνεται σε έργα που θα αποφέρουν σημαντικές αποδόσεις μόλις το 2019 από ήδη συμβολαιοποιημένα έσοδα”, αναφέρει η εταιρεία.

Επίσης, τονίζει ότι “το αρνητικό κλίμα στις αναδυόμενες αγορές και τα συναλλάγματα επιδρούν στις αξιολογήσεις όπως είναι φυσικό, αλλά παραμένουμε αισιόδοξοι καθώς τα ονομαστικά ποσοστά υποτιμήσεων αντισταθμίζονται σημαντικά από οργανική ανάπτυξη και πληθωριστικές διορθώσεις. Είμαστε ιδιαίτερα θετικοί για την Τουρκία με βάση τις επιδόσεις μας (31% αύξηση εσόδων σε σταθερές τιμές συναλλάγματος στο πρώτο εξάμηνο του 2018) καθώς και πρόσφατες ρυθμιστικές αλλαγές: ο νέος νόμος που αυξάνει τις αποδόσεις στο αθλητικό στοίχημα από 50% σε 70% αναμένεται να δημιουργήσει εκρηκτική αύξηση εσόδων τόσο στο επίγειο όσο και στο διαδικτυακό παιχνίδι. Το μεγαλύτερο μέρος από τα συνολικά διαθέσιμα 195 εκατ. ευρώ είναι σε σκληρά νομίσματα και δεν εκτίθενται σημαντικά σε συναλλαγματικούς κινδύνους”.

Τέλος, η εταιρεία επισημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα θετική για το μέλλον της δραστηριότητας στις ΗΠΑ δεδομένων των πρόσφατων ρυθμιστικών αλλαγών στο αθλητικό στοίχημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ