Η Edenred ενώνει τις δυνάμεις της με την τράπεζα Itaú Unibanco στη Βραζιλία

Η Edenred, ο παγκόσμιος ηγέτης σε λύσεις συναλλαγών για εταιρείες, εργαζόμενους και εμπόρους, ενώνει τις δυνάμεις της με την Itaú Unibanco στη Βραζιλία, τη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της χώρας.

Μέσω μιας αποκλειστικής συνεργασίας, η Itaú Unibanco θα διανείμει τις τοπικές λύσεις για Παροχές Εργαζομένων της Edenred. Επιπλέον, η Itaú Unibanco θα αποτελέσει μειοψηφικό μέτοχο της Ticket Serviços, θυγατρικής της Edenred της Βραζιλίας που ασχολείται με τις Παροχές Εργαζομένων, γνωστή μέσω του brand Ticket.

Σκοπός της συνεργασίας είναι να συνδυαστεί η μοναδική τεχνογνωσία που διαθέτει η Edenred για την αγορά, με την εξαιρετική επίδραση της Itaú Unibanco και τις ισχυρές εταιρικές πελατειακές σχέσεις της, με απώτερο στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης της Edenred στην εξαιρετικά ελκυστική αγορά παροχών των εργαζομένων στην Βραζιλία.

Συνδυάζοντας τις δυνάμεις δύο ηγετών της αγοράς

Η Itaú Unibanco αποτελεί έναν ιδανικό συνεργάτη για την Edenred στη Βραζιλία. Διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα τραπεζικά δίκτυα σε ολόκληρη τη χώρα με 4.400 καταστήματα, καθώς και σημαντικά κανάλια ψηφιακής διανομής. Διαθέτει επίσης μια πολύ ισχυρή λίστα πελατών με περισσότερους από ένα εκατομμύριο εταιρικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένου και ενός χαρτοφυλακίου μικρομεσαίων εταιρικών πελατών.

Η Edenred διαθέτει περίπου 60 χρόνια εξειδίκευσης σε λανσαρίσματα επιτυχημένων λύσεων παροχών εργαζομένων. Με δραστηριότητα σήμερα σε 45 χώρες, ο Όμιλος είναι ευρέως αναγνωρίσιμος για την καινοτομία του, τόσο αναφορικά με το σχεδιασμό των προϊόντων του, όσο και με την ψηφιακή τεχνολογία. Στη Βραζιλία, όπου ο Όμιλος δραστηριοποιείται εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, η Edenred συνδέει 130.000 εταιρικούς πελάτες και 330.000 εταιρικούς εμπόρους, προσφέροντας μία πλήρη γκάμα προϊόντων ψηφιακών Παροχών Εργαζομένων και λύσεων Διαχείρισης Στόλου.

Και οι δυο εταιρείες, που διατηρούν μια ήδη μακροχρόνια σχέση, έχουν επιδείξει την ικανότητά τους να καινοτομούν συνεχώς και να επεκτείνουν σημαντικά την ψηφιακή προσφορά τους τα τελευταία χρόνια.

Στοχεύοντας στην επιτάχυνση των προοπτικών ανάπτυξης

Η αγορά παροχών εργαζομένων στη Βραζιλία προσφέρει ελκυστικές προοπτικές. Εκπροσωπώντας μια σημαντική ομάδα περισσότερων από 50 εκατομμυρίων εργαζομένων, έχει μια επιτυχημένη πορεία άνω του 10% αθροιστικής ετήσιας ανάπτυξης τα τελευταία δέκα χρόνια, με τη μελλοντική ανάπτυξη να τροφοδοτείται από τη μακροοικονομική ανάκαμψη και την περαιτέρω διαμόρφωση της αγοράς εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Edenred στοχεύει να επικρατήσει στην αγορά παροχών εργαζομένων της Βραζιλίας τα επόμενα χρόνια. Ειδικότερα, η Edenred αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τη διείσδυσή της στον τομέα των μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων, όπου η Itaú Unibanco επωφελείται από την απαράμιλλη επιχειρησιακή εμβέλεια και ενδέχεται να παράγει πρόσθετα έσοδα συμπληρώνοντας τα οφέλη τροφίμων με άλλες κατηγορίες προϊόντων Παροχών Εργαζομένων, όπως η ευεξία και η διατροφή, η υγεία και οι προκαταβολές μισθού.

Η Itaú Unibanco στρατηγικός συνεργάτη της Ticket Serviços

Μέσω αυτής της αποκλειστικής συνεργασίας, η Itaú Unibanco θα ενθαρρυνθεί να προωθήσει τις παροχές εργαζομένων της Edenred με ανταμοιβή βασισμένη σε προμήθειες που κερδίζονται για νέους πελάτες που προέρχονται από το τραπεζικό της δίκτυο.

Επιπλέον, η Itaú Unibanco θα μετατραπεί σε μειοψηφικό μέτοχο που κατέχει μερίδιο 11% στην Ticket Serviços για να ενισχύσει περαιτέρω την εταιρική τους σχέση.

Η Edenred θα παραμείνει ελεγχόμενος μέτοχος στο Ticket Serviços με την πάροδο του χρόνου, ενώ η Itaú Unibanco θα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει σταδιακά το μειοψηφικό της μερίδιο.

Η συναλλαγή θα είναι ευνοϊκή για το EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και απόσβεσης) του Ομίλου Edenred από τον πρώτο χρόνο μετά τη συμφωνία.

Το κλείσιμο της συμφωνίας υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων αρχών, μεταξύ των οποίων είναι η CADE, η αρχή ανταγωνισμού της Βραζιλίας και η BACEN, η κεντρική τράπεζα της Βραζιλίας.

Ο Bertrand Dumazy, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Edenred, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η εταιρεία μας θα ενώσει τις δυνάμεις της με την Itaú Unibanco, τη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα στη Βραζιλία, που οδηγεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανίας της. Αυτή η στρατηγική εταιρική σχέση, βασισμένη σε μία ισχυρή πολιτισμική προσαρμογή και σε μία σχέση σεβασμού εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την επιτάχυνση της ανάπτυξής μας σε αυτήν την μεγάλη και υψηλού δυναμικού αγορά. Με την υποστήριξη της Itaú Unibanco, στοχεύουμε να επικρατήσουμε στην αγορά παροχών εργαζομένων της Βραζιλίας τα επόμενα χρόνια. Πράγματι, θα επωφεληθούμε από ένα νέο κανάλι διανομής που θα συμπληρώσει τη σημερινή οργάνωση των πωλήσεών μας. Θα επωφεληθούμε επίσης και από την κοινή μας φιλοδοξία να διευρύνουμε τις προσφερόμενες υπηρεσίες μας με καινοτόμα προϊόντα.»

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σφραγίσουμε αυτή τη συνεργασία με την Edenred και τη θυγατρική της για Παροχές Εργαζομένων στη Βραζιλία, την Ticket Serviços. Πρόκειται για μια σύνδεση με τον ιδανικότερο συνεργάτη, ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας τα καλύτερα προϊόντα”, δήλωσε ο Candido Bracher, Διευθύνων Σύμβουλος της Itaú Unibanco. «Πρόκειται για μια στρατηγική εταιρική σχέση, δεδομένου ότι δεν δραστηριοποιούμαστε στην αγορά παροχών για εργαζόμενους. Τώρα μπορούμε να προσφέρουμε ένα ακόμη πιο ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών στους εταιρικούς πελάτες μας», προσέθεσε ο Bracher.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ