British Airways: Θύματα ηλεκτρονικής κλοπής δεδομένων καρτών έπεσαν 380.000 πελάτες της

Έρευνα για την ηλεκτρονική κλοπή δεδομένων 380.000 πελατών της έχει ξεκινήσει η British Airways όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, σπεύδοντας να διευκρινίσει πως θα αποζημιώσει πλήρως όποια ζημιά έχει δημιουργηθεί. 

Η κλοπή δεδομένων πραγματοποιήθηκε στα τέλη Αυγούστου και τις αρχές του Σεπτεμβρίου εν μέσω της περιόδου των διακοπών λόγω ηλεκτρονικής βλάβης, η οποία δημιούργησε την προκάλυψη που εκμεταλλεύτηκαν οι ηλεκτρονικοί ληστές. Η βλάβη αποκαταστάθηκε και όπως επεσήμανε η εταιρεία η κλοπή των δεδομένων μπορεί να αφορά έως και 380.000 πελάτες της. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία “Συμβουλεύουμε τους πελάτες μας που πιστεύουν ότι μπορεί να επηρεάστηκαν από το περιστατικό να επικοινωνήσουν με την τράπεζά τους ή τον εκδότη της κάρτας τους και να ακολουθήσουν τις συστάσεις τους”, προσθέτει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, η οποία έχει ενημερώσει τις αρχές.

“Λυπούμαστε βαθύτατα γι’αυτήν την αναστάτωση, η οποία προκλήθηκε από μια εγκληματική δραστηριότητα”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της British Airways Άλεξ Κρουζ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία λαμβάνει “σοβαρά υπόψη” την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών της. Η British Airways δήλωσε πως θα επικοινωνήσει με όλους τους πελάτες τα δεδομένα των οποίων έχουν υποκλαπεί. Τα δεδομένα που εκλάπησαν, αφορούν το όνομα, τη διεύθυνση, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) πελατών της και κυρίως όλα τα δεδομένα τραπεζικών τους καρτών, δηλαδή τον αριθμό, την ημερομηνία λήξης και τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας. 

Θα τους αποζημιώσουμε για οποιαδήποτε οικονομική ζημία μπορεί να υπέστησαν”, απάντησε ο Άλεξ Κρουζ σε σχετική ερώτηση που του έκανε σήμερα δημοσιογράφος του ραδιοσταθμού BBC 4, υπογραμμίζοντας εκ νέου ότι προτεραιότητα της εταιρείας είναι να επικοινωνήσει με όλους τους πελάτες που αφορά το περιστατικό αυτό. Είμαστε εξαιρετικά λυπημένοι γι’αυτό που συνέβη. Επρόκειτο για μια εγκληματική, κακόβουλη επίθεση που έγινε με την χρήση πολύ υψηλής τεχνολογίας στην σελίδα μας στο Διαδίκτυο”. 

Η παραδοχή για την κλοπή των τραπεζικών δεδομένων των πελατών της, επηρέασε την μετοχή της εταιρείας, η οποία μόλις μισή ώρα μετά το άνοιγμα του Λονδίνου έπεσε κατά 2,76%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ