Σύμπραξη της Infosys με την Temasek για επέκταση στη ΝΑ. Ασία

Η Infosys, ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας λογισμικού της Ινδίας, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι προχωρά στη σύσταση εταιρείας από κοινού με την κρατική Temasek της Σιγκαπούρης, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για επέκταση της παρουσίας της στη Νοτιοανατολική Ασία.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Infosys, στη νέα εταιρεία η ίδια θα κατέχει το 60% του μετοχικού κεφαλαίου και η Temasek το υπόλοιπο 40%. Η κοινή εταιρεία θα ενσωματώσει τμήματα του ινδικού γίγαντα της τεχνολογίας και τις δραστηριότητες της μονάδας της Temasek στη Σιγκαπούρη, Trusted Source Pte Ltd, η οποία σήμερα παρέχει υπηρεσίες πληροφορικής στην Temasek αλλά και σε πολλούς άλλους πελάτες.

Η νέα εταιρεία θα έχει έδρα τη Σιγκαπούρη και σε πρώτη φάση θα στελεχωθεί με πάνω από 200 υπαλλήλους και εργολάβους της Trusted Source, ενώ με την πάροδο του χρόνο θα ενισχυθεί και με προσωπικό της Infosys.

Οι δύο εταιρείες όρισαν τον Shveta Arora, αντιπρόεδρο της Infosys και επικεφαλής της εταιρείας για την Νοτιοανατολική Ασία, διευθύνοντα σύμβουλο της νέας εταιρείας.

Όπως σημειώνεται, στόχος της Temasek είναι μέσω νέας επιχείρησης που θα συσταθεί από κοινού με την Infosys να ενισχύει τις υπηρεσίες που παρέχει στον τομέα της πληροφορικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ