Σε ανάκληση 1 εκατ. υβριδικών οχημάτων προχωρά η Toyota

Η Toyota Motor ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να ανακαλέσει περίπου 1,03 εκατ. υβριδικά οχήματα στην Ιαπωνία, τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και άλλες περιοχές, λόγω προβλήματος στην καλωδίωση του κινητήρα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης ανάκλησης του υπουργείου Μεταφορών της Ιαπωνίας, η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι στα επηρεαζόμενα οχήματα, η καλωδίωση που συνδέσει τη μονάδα ελέγχου υβριδικής ισχύος μπορεί να έρθει σε επαφή με το κάλυμμα του σημείου σύνδεσης. Εάν συσσωρευθεί σκόνη στην καλωδίωση ή στο κάλυμμα, η μόνωση των καλωδίων μπορεί να φθαρεί με την πάροδο του χρόνου λόγω των κραδασμών, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και τελικά φωτιά.

Το πρόβλημα αφορά τα οχήματα που παρήχθησαν στην Ιαπωνία μεταξύ του Ιουνίου 2015 και του Μαΐου 2018 και περιλαμβάνουν την plug-in έκδοση του Prius και το SUV C-HR, τα οποία έχουν πωληθεί σε Ιαπωνία, Ευρώπη, Αυστραλία και άλλες χώρες.

Περίπου οι μισές ανακλήσεις αφορούν οχήματα που κυκλοφορούν στην Ιαπωνία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Toyota, Jean-Yves Jault, ο οποίος πρόσθεσε ότι σε ότι αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες οι ανακλήσεις αφορούν μόνο το μοντέλο Prius, ενώ τα οχήματα που έχουν επηρεαστεί ανέρχονται σε περίπου 192.000.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ