Χάνει τη θέση της στον δείκτη Eurostoxx 50 η Deutsche Bank

Ένα ακόμη πλήγμα δέχεται η Deutsche Bank, καθώς η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα χάνει τη θέση της μεταξύ των ελίτ εταιρειών της Ευρώπης, στον δείκτη Eurostoxx 50, σύμφωνα με έγγραφα που επικαλείται το Reuters.

Η εξέλιξη αυτή, η οποία αναμενόταν καθώς η μετοχή της τράπεζας μετρά απώλειες σχεδόν 38% από την αρχή του έτους, έρχεται σε μια περίοδο που η Deutsche Bank αγωνίζεται να επιτύχει βιώσιμα μακροπρόθεσμα κέρδη μετά από μια σειρά αναδιαρθρώσεων σε επίπεδο στρατηγικής αλλά και διοίκησης.

Η Deutsche Bank σε ηλεκτρονική της ανακοίνωση αναφέρει ότι παραμένει δεσμευμένη στη στρατηγική της για βελτίωση της κερδοφορίας της. «Αναμένουμε ότι αυτή (σ.σ. η στρατηγική) θα υποστηρίξει την αποτίμηση της Deutsche Bank από την αγορά και ως εκ τούτου θα αυξήσει την κεφαλαιοποίηση», αναφέρει η τράπεζα, προσθέτοντας: «Αυτή η δέσμευση, καθώς και οι τρέχουσες δραστηριότητές μας για την ισχυροποίηση της τράπεζας δεν επηρεάζονται από την ανακοίνωση του διαχειριστή του δείκτη».

Από τη μεριά του το Deutsche Boerse αρνήθηκε να σχολιάσει. Ωστόσο, σύμφωνα με εκπρόσωπο που επικαλείται το Reuters, τα αποτελέσματα για την προγραμματισμένη αναθεώρηση της σύνθεσης του δείκτη, με βάση τα στοιχεία συναλλαγών στα τέλη Αυγούστου, πρόκειται να δημοσιοποιηθούν στις 24 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ