Αλλάζει εταίρο στη Νέα Ζηλανδία η Starbucks

Νέο εταίρο στη Νέα Ζηλανδία θα έχει από τον Οκτώβριο η Starbucks. Πρόκειται για την εταιρεία Tahua Capital, η οποία απέκτησε την άδεια χρήσης του σήματος της εταιρείας στη χώρα, έναντι τιμήματος 4,4 εκατ. δολαρίων Ν. Ζηλανδίας.

Η Sttarbucks αλλάζει «συνεργάτη» μετά την απόφαση του μέχρι πρότινος εταίρου της, της Restaurant Brands, να μην ανανεώσει τη συμφωνία που διατηρούσε εδώ και δύο δεκαετίες με τη γνωστή αλυσίδα καφέ, προκειμένου να επικεντρωθεί στην κύρια δραστηριότητά της, δηλαδή τα εστιατόρια γρήγορης εστίασης, όπου διαχειρίζεται τα σήματα KFC και Pizza Hut.

Η Tahua Capital, η οποία ιδρύθηκε ειδικά για να αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία της Starbucks New Zealand, θα επιδιώξει να εξασφαλίσει μισθώσεις για τα 22 καταστήματα με το σήμα Starbucks που λειτουργεί σήμερα η Restaurant Brands, ενώ θα κρατήσει το σύνολο του προσωπικού των εν λόγω καταστημάτων που ανέρχονται σε 300 άτομα.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι στη Νέα Ζηλανδία, όπως και στην Αυστραλία, η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ παγκοσμίως έχει έρθει αντιμέτωπη με ισχυρό ανταγωνισμό που δεν της επέτρεψε να αναπτυχθεί με το ρυθμό που προσδοκούσε όταν άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στη χώρα το 1998.

Η Νέα Ζηλανδία έχει μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά καφέ, καθώς αφθονούν τα μικρά καφέ, ενώ οι μεγάλες αλυσίδες του κλάδου στη χώρα κατέχουν σημαντικό ποσοστό, ενώ πλέον επεκτείνονται και στην Κίνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ