Μόλις 30 δολάρια χωρίζουν την Amazon από το 1 τρισ. δολάρια!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η μετοχή της Amazon έπιασε τα 2.020 δολάρια και απέχει μόλις 30 δολάρια ανά μετοχή για να ξεπεράσει και αυτή το φράγμα του 1 τρισ. δολαρίων.

Το ρεκόρ για την μετοχή της Amazon έρχεται μόλις μια μέρα μετά την άνοδο κατά 3,2%, η οποία προκλήθηκε από μια ανάλυση της Morgan Stanley η οποία αύξησε τον στόχο των δώδεκα μηνών για την Amazon από 1.850 δολάρια σε 2.500 δολάρια. Η νέα τιμή στόχος -η υψηλότερη αυτή τη στιγμή στην Wall Street- υποδηλώνει αύξηση για την εταιρεία που αγγίζει το 25,1% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. 

“Υπάρχει αυξημένη εμπιστοσύνη στις ταχέως αναπτυσσόμενες ροές εσόδων της Amazon, τα μεγάλα περιθώρια κέρδους της και τις συνεχώς ανοδικές αναθεωρήσεις των προβλέψεων για όλο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών της (πωλήσεις, διαφημίσεις, υπηρεσίας cloud και συνδρομές) και περιμένουμε υψηλότερη κερδοφορία και συνεχείς αναθεωρήσεις των αποτελεσμάτων της προς τα πάνω” ανέφερε ο αναλυτής Brian Nowak σε έκθεση προς τους πελάτες του χθες. 

Η μετοχή της Amazon καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο μέσα στο 2018 κει μέχρι στιγμής έχει καταγράψει αύξηση +70,9%, ενώ τους τελευταίους 12 μήνες έχει υπερδιπλασιαστεί. 

Αυτό που χρειάζεται η Amazon για να γίνει η δεύτερη μετά την Apple εταιρεία που περνάει σε αξία το 1 τρισ. δολάρια, είναι να φτάσει η μετοχή της τα 2.050 δολάρια, κάτι που αναμένεται να συμβεί ακόμα και μέσα στις επόμενες μέρες, καθώς με τις προβλέψεις και τις προτροπές “buy” των αναλυτών, η Amazon αποτελεί τον αγαπημένο επενδυτικό προορισμό της Wall Street

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ