Η ΑΒΒ στην 8η θέση της λίστας “Change the World” του Fortune

Η παγκόσμια ηγετική θέση της ΑΒΒ σε γρήγορες λύσεις φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα οδήγησε το περιοδικό Fortune να την κατατάξει στην όγδοη θέση μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών που «βοηθούν τον πλανήτη και την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων».

Η συγκεκριμένη λίστα τιμά τις εταιρείες που «είχαν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο μέσω δράσεων που αποτελούν τμήμα της βασικής επιχειρηματικής τους στρατηγικής».

Η ΑΒΒ μπήκε στο top-10 της λίστας του Fortune για τέταρτη χρονιά.

«Καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, η ABB έχει εγκαταστήσει περισσότερους από 7.000 σταθμούς γρήγορης φόρτισης παγκοσμίως, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση περίπου 2 εκατ. γαλονιών βενζίνης τα τελευταία 7 χρόνια. Η δραστηριότητα αυτή έχει αποφέρει διψήφια αύξηση εσόδων από το 2015. Επόμενο βήμα: το σχέδιο ανάπτυξης εκατοντάδων σταθμών φόρτισης στις ΗΠΑ το επόμενο έτος, σε συνεργασία με την Electrify America», έγραψε το Fortune.

Η διάκριση της ABB από το Fortune αποτελεί μια επιβεβαίωση για τη δέσμευση της εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση ως τρόπου αποσύνδεσης της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης από την κλιματική αλλαγή, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ulrich Spiesshofer. «Η ABB δεσμεύεται να διατρέχει τον κόσμο χωρίς να σπαταλά τους πόρους της Γης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της εταιρείας.

Τα κριτήρια με βάση τα οποία το Fortune καταρτίζει τη λίστα «Change the World» περιλαμβάνουν τον βαθμό καινοτομίας των τεχνολογιών των εταιρειών και τα οφέλη της εταιρείας σε επίπεδο κερδοφορίας και μετόχων από τον κοινωνικό αντίκτυπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ