Η Siemens εξαγοράζει την εταιρεία low-code εφαρμογών Mendix έναντι 600 εκατ. ευρώ

Η Siemens υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση της Mendix, πρωτοπόρου και κορυφαίας εταιρείας στη low-code ανάπτυξη εφαρμογών σε cloud native περιβάλλον, έναντι τιμήματος 600 εκατ. ευρώ σε μετρητά.

Η Mendix θα διατηρήσει το ξεχωριστό brand της, καθώς και τη φιλοσοφία της και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί πελάτες σε όλο το φάσμα της βιομηχανίας με τη μοναδική πλατφόρμα και το ευρύ οικοσύστημα και την κοινότητά της. Η Siemens θα συνεχίσει να επενδύει στον ανεξάρτητο προγραμματισμό προϊόντων της Mendix, συνεχίζοντας την παράδοσή της ως η πιο καινοτόμα, ανοιχτή πλατφόρμα low-code σε cloud περιβάλλον. Η Mendix θα είναι μέρος των δραστηριοτήτων λογισμικού της Διεύθυνσης Digital Factory (DF) της Siemens, με την πλατφόρμα της να χρησιμοποιείται και σε άλλες Διευθύνσεις.

Καθώς οι επιχειρήσεις επενδύουν στην ψηφιοποίηση των δραστηριοτήτων τους, η ζήτηση για επιχειρηματικές εφαρμογές αυξάνεται σημαντικά ταχύτερα από ό,τι η δυναμική των οργανισμών ΙΤ να τις δημιουργήσουν. Οι πλατφόρμες low-code ανάπτυξης εφαρμογών παρέχουν δυνατότητες για την ταχεία ανάπτυξη, χρήση και εκτέλεση εφαρμογών στο cloud, αναφέρει η Siemens.

«Εξαγοράζουμε τη Mendix για να επεκτείνουμε την ηγετική μας θέση στην ψηφιοποίηση του βιομηχανικού κόσμου, η οποία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του Vision 2020+», δήλωσε ο Klaus Helmrich, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG. «Η Mendix είναι ηγέτης στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα low-code ανάπτυξης εφαρμογών και η πλατφόρμα της θα βοηθήσει τους πελάτες μας να υιοθετήσουν το MindSphere ακόμη πιο γρήγορα, επιταχύνοντας την ανάπτυξη εφαρμογών που βασίζονται σε cloud για το Industrial Internet of Things (IIoT)», πρόσθεσε.

«Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας προς την ψηφιοποίηση, η Siemens συνεχίζει να επενδύει σε προτάσεις λογισμικού για την Ψηφιακή Επιχείρηση. Με την εξαγορά της Mendix, η Siemens συνεχίζει να προσθέτει στο ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο της Ψηφιακής Επιχείρησης του MindSphere και του IoT, τεχνογνωσία στον τομέα του cloud, cloud, agnostic υπηρεσίες πλατφόρμας και ανθρώπινο δυναμικό υψηλών δεξιοτήτων», δήλωσε ο Jan Mrosik, Διευθύνων Σύμβουλος της Διεύθυνσης Digital Factory.

Η Mendix ιδρύθηκε το 2005 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και έχει την έδρα της στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης. Η εταιρεία έχει πάνω από 400 υπαλλήλους και το επιχειρηματικό της μοντέλο, που βασίζεται στο λογισμικό της, έχει ως αποτέλεσμα το 90% των πωλήσεων να είναι επαναλαμβανόμενο.

Η Siemens αναμένει ότι η Mendix θα συνεχίσει να παρουσιάζει ισχυρή ανάπτυξη στο μέλλον τόσο στις υπάρχουσες κατηγορίες πελατών όσο και σε όλη την πελατειακή βάση της Siemens. Η Mendix θα επιταχύνει τις υπάρχουσες δυνατότητες λογισμικού σε cloud περιβάλλον, IoT και Ψηφιακής Επιχείρησης της Siemens και θα συνεχίσει να αναπτύσσει την τεχνολογία της σε πελάτες και συνεργάτες σε όλες τις κάθετες αγορές και τα τεχνολογικά οικοσυστήματα.

«Όταν πρωτοπορούσαμε στην αγορά low-code πριν από μια δεκαετία, είχαμε ένα τολμηρό όραμα να βοηθήσουμε τους πελάτες να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσουν λογισμικό, αλλά ποτέ δεν φανταστήκαμε την τεράστια ευκαιρία που βρίσκεται τώρα μπροστά μας», δήλωσε ο Derek Roos, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Mendix. «Είμαι ενθουσιασμένος που επιταχύνω την επίτευξη του οράματός μας σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα με την απίστευτη ομάδα, τα assets, την τεχνογνωσία του κλάδου και το αποτύπωμα της Siemens που έχουμε από πίσω μας. Το να είμαστε κομμάτι της Siemens θα μας επιτρέψει να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας ακόμα καλύτερα, επιταχύνοντας το όραμά μας για Έρευνα & Ανάπτυξη (R&D) προσθέτοντας μια πολύ μεγαλύτερη γκάμα πόρων και αξιοποιώντας τις τεράστιες υποδομές παγκοσμίως. Θα το κάνουμε δε αυτό, διατηρώντας παράλληλα τη μοναδική φιλοσοφία, το brand μας και τη δυνατότητα για R&D που μας επέτρεψαν να γίνουμε ηγέτης στο χώρο μας. Δεν μπορώ να σκεφτώ ένα καλύτερο αποτέλεσμα για τους πελάτες, την κοινότητα, τους συνεργάτες και την ομάδα μας».

Η Mendix ανακηρύχθηκε κορυφαία εταιρεία στη λίστα της Gartner στην κατηγορία «2018 Magic Quadrant για Επιχειρηματική Πλατφόρμα Εφαρμογών Υψηλής Παραγωγικότητας ως Υπηρεσία», θέση που έλαβε για την πληρότητα του οράματός της για δεύτερη συνεχή χρονιά, ενώ αναδείχθηκε και κορυφαία εταιρεία στη λίστα της Gartner «Magic Quadrant 2018 για Πλατφόρμες Ανάπτυξης Εφαρμογών για Κινητά» για δεύτερη συνεχή χρονιά επίσης.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στις συνήθεις προϋποθέσεις και αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2019.

Η Siemens αναμένει να επιτύχει συνέργειες μέσω ενός συνδυασμού αύξησης των εσόδων και της αναμενόμενης επέκτασης του περιθωρίου κερδοφορίας, που αντιπροσωπεύουν καθαρή παρούσα αξία άνω των 500 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η συναλλαγή αναμένεται να αυξήσει τα κέρδη ανά μετοχή μέσα σε 4 έτη από το κλείσιμο.

Ο Derek Roos θα παραμείνει Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και θα συμμετάσχει στη διοικητική ομάδα της Siemens PLM Software.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ