Ο Tim Cook της Apple θα γίνει πλουσιότερος κατά 120 εκατ. δολάρια την Παρασκευή!

Η εκπληκτική πορεία της Apple τον τελευταίο καιρό και η είσοδος της στο πολύ “privé club”  των εταιρειών του 1 τρισ δολαρίων, θα κάνει τον CEO της εταιρείας Tim Cook πλουσιότερο κατά 120 εκατ. δολάρια την Παρασκευή. 

Τα έσοδα του Διευθύνοντος Συμβούλου της Apple είναι συνδεδεμένα με την πορεία της εταιρείας και την απόδοση της στο χρηματιστήριο, καθώς από το 2013 η Apple έχει συμπεριλάβει προνομιούχες μετοχές, σε μεγάλες ποσότητες, σαν επιπλέον μπόνους στην περίπτωση που η εταιρεία ξεπεράσει τα 2/3 των Αμερικανικών εταιρειών του S&P500.

H Apple σημείωσε άνοδο 31% τον τελευταίο χρόνο και άφησε πίσω της το 81% των εταιρειών που συμμετέχουν στον S&P500, ενώ πρόσφατα έγινε και η πρώτη αμερικανική εταιρεία της οποία η αξία ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια. 

Εκτός από την ηθική αποζημίωση για τον Tim Cook, ο οποίος βλέπει πως υπό την ηγεσία του η Apple σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ετοιμάζεται να λάβει το μέγιστο πακέτο των 560.000 μετοχών, η αξία των οποίων σύμφωνα με το χθεσινό κλείσιμο των 215,05 δολαρίων ανά μετοχή, ανέρχεται στα 120 εκατ. δολάρια. 

Αυτή θα είναι η πέμπτη συνεχόμενη φορά που ο Tim Cook θα λάβει το μέγιστο δυνατό πακέτο μετοχών σαν ανταμοιβή για την εργασία του,ανεβάζοντας την προσωπική του περιουσία στα 625 εκατ. δολάρια. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple έχει δείξει πως δεν “κάθεται” στα λεφτά του, καθώς όπως έχει ήδη δηλώσει από το 2015, θα δωρίσει την περιουσία του σε φιλανθρωπίες. Ήδη την τρίτη έδωσε 5 εκατ. δολάρια σε μετοχές της Apple σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ