Στο 85,3% “σκαρφάλωσε” ο δείκτης πληρότητας της Turkish Airlines τον Ιούλιο

Τον υψηλότερο δείκτη πληρότητας (LF) πέτυχε τον Ιούλιο η Turkish Airlines, φτάνοντας το 85,3%, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα επιβατικής κίνησης και εμπορευματικού φορτίου που ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία.

Παρά την υψηλή βάση του Ιουλίου του 2017, η ανάπτυξη του αριθμού των επιβατών, των εσόδων ανά χιλιόμετρο και του δείκτη πληρότητας αποτέλεσε μια σημαντική απόδειξη της διαρκούς αύξησης του διεθνούς ενδιαφέροντος για την Τουρκία και την Turkish Airlines.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κίνησης του Ιουλίου 2018:

– Η αυξητική τάση στον αριθμό των επιβατών συνεχίστηκε και τον Ιούλιο και επομένως ο συνολικός αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 4%, αγγίζοντας τους 7,8 εκατομμύρια επιβάτες και ο δείκτης LF έφτασε το 85%.

– Τον Ιούλιο του 2018 ο συνολικός δείκτης πληρότητας LF βελτιώθηκε κατά 1,5 μονάδα, με 2% αύξηση στη χωρητικότητα (διαθέσιμες χιλιομετρικές θέσεις), με τον διεθνή δείκτη πληρότητας LF να αυξάνεται κατά 1,7 μονάδες και να φτάνει στο 84,9%, ενώ ο εγχώριος LF παρέμεινε στο 88%.

– Εξαιρώντας τους επιβάτες με ενδιάμεση στάση (transit passengers), ο αριθμός των διεθνών επιβατών αυξήθηκε κατά 7%.

– Τον Ιούλιο, το εμπορευματικό φορτίο και ταχυδρομείο (cargo/ mail) συνέχισε την διψήφια άνοδο και αυξήθηκε κατά 20%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Οι κύριοι παράγοντες που συνέβαλλαν στην αύξηση του όγκου στο εμπορευματικό φορτίο και ταχυδρομείο είναι η Μέση Ανατολή, με μια αύξηση του 33%, η Ευρώπη με 26%, η Αφρική με 26%, η B. Αμερική με 32% και η Άπω Ανατολή με 16% αύξηση.

– Τον Ιούλιο, η Αφρική, η B. Αμερική και η Άπω Ανατολή παρουσίασαν αύξηση του δείκτη πληρότητας LF κατά 5,5 μονάδες, 3,5 μονάδες και 4 μονάδες αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της περιόδου Ιανουαρίου-Ιουλίου 2018:

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου, η αύξηση στη ζήτηση και τον συνολικό αριθμό των επιβατών ήταν της τάξης του 13% και 15% αντίστοιχα, ποσοστά υψηλότερα από την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς. Ο συνολικός αριθμός των επιβατών έφτασε τα 43 εκατομμύρια.

– Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου, ο συνολικός δείκτης πληρότητας LF, βελτιώθηκε κατά 4 μονάδες, φτάνοντας στο 81%. Ενώ ο διεθνής δείκτης πληρότητας LF αυξήθηκε κατά 4 μονάδες φτάνοντας στο 81%, ο εγχώριος αυξήθηκε κατά 2 μονάδες φτάνοντας στο 85%, σημειώνοντας έτσι τον υψηλότερο δείκτη πληρότητας LF στην ιστορία της Turkish Airlines, για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου.

– Εξαιρώντας του επιβάτες με ενδιάμεση στάση (transit passengers), ο αριθμός των διεθνών επιβατών αυξήθηκε σημαντικά κατά 18%.

– Tο εμπορευματικό φορτίο και ταχυδρομείο (cargo/ mail) κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2018 αυξήθηκε κατά 26% και έφτασε τους 779 χιλιάδες τόνους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ