Η EasyJet ξεκίνησε πτήσεις από Λιουμπλιάνα προς Βερολίνο

Πτήσεις προς το αεροδρόμιο Tegel στο Βερολίνο από το Joze Pucnik της Λιουμπλιάνα ξεκίνησε η EasyJet, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους θα εκτελεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο τρεις φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αεροδρομίου της Λιουμπλιάνα.

Το Βερολίνο, όπου η EasyJet διατηρεί βάση, είναι ο 34ος προορισμός που εξυπηρετείται με τακτικές πτήσεις από το αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνα και ο 8ος νέος προορισμός φέτος.

Εκτός από την EasyJet που πραγματοποιεί πτήσεις προς το Stansted και το Gatwick στο Λονδίνο και προς το Tegel στο Βερολίνο, πτήσεις χαμηλού κόστους από το αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνα προσφέρει επίσης η Wizz Air, η οποία πραγματοποιεί δρομολόγια προς το Luton του Λονδίνου και το Charleroi στις Βρυξέλλες, καθώς και η Transavia, η οποία πετά προς Άμστερνταμ.

Οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους αντιπροσωπεύουν σήμερα το 20% του συνολικού αριθμού επιβατών στο αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνα.

Οι τρεις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους εκμεταλλεύονται συνολικά 25 πτήσεις την εβδομάδα από τη Λιουμπλιάνα. Ο αριθμός των επιβατών στο αεροδρόμιο αυξήθηκε κατά 15% σε ετήσια βάση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αεροδρομίου Joze Pucnik.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ