Για IPO ύψους 1,8 δισ. δολαρίων ετοιμάζεται η κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Nio

Κεφάλαια ύψους 1,8 δισ. δολαρίων σκοπεύει να αντλήσει στο πλαίσιο της αρχικής δημόσιας προσφοράς για την είσοδό της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων Nio.

Η εταιρεία αντιπροσωπεύει τον ανερχόμενο ανταγωνισμό για αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Tesla που δραστηριοποιούνται στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στο χώρο των αυτοκινούμενων οχημάτων.

Η κινεζική Nio, που διαθέτει ήδη περισσότερους από 6.200 υπαλλήλους, ξεκίνησε την παράδοση του πρώτου της ηλεκτροκίνητου οχήματος, του επταθέσιου ES8, στα τέλη Ιουνίου, ενώ έχει ήδη παραδώσει 481 οχήματα και έχει κλεισμένες παραγγελίες για περισσότερα από 17.000 ακόμη. Η εταιρεία παρουσίασε το αξίας 67.000 δολαρίων ES8 πέρυσι.

Το επόμενο έτος η Nio αναμένεται να ξεκινήσει τις παραδόσεις του δεύτερου μοντέλου της, πρόκειται για το πιο οικονομικό ES6, ενώ το 2020 σχεδιάζει να βγάλει στην αγορά ένα ακόμη μοντέλο, το sedan ET7.

«Στόχος μας είναι σε γενικές γραμμές το λανσάρισμα ενός νέου μοντέλου κάθε χρόνο για το προσεχές μέλλον, καθώς διευρύνουμε τη δραστηριότητά μας», ανέφερε η εταιρεία.

Η Nio θεωρεί τον εαυτό της πρωτοπόρο στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων υψηλής ποιότητας στην Κίνα και προς το παρόν σχεδιάζει τη διάθεση των μοντέλων της στην εγχώρια αγορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ