Στην ιρλανδική θυγατρική της μεταφέρει τον έλεγχο των ευρωπαϊκών υποκαταστημάτων η Barclays

Τη μεταφορά του ελέγχου των υποκαταστημάτων της στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία από τη Βρετανία στην ιρλανδική θυγατρική της έχει ξεκινήσει η Barclays, εν όψει του Brexit, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με το πρακτορείο, καταδεικνύει ότι η Barclays, όπως έχουν πράξει και άλλες τράπεζες, δεν περιμένει πλέον την κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το καθεστώς λειτουργίας των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάρτιο.

Ήδη, η βρετανική τράπεζα σκιαγράφησε τις προθέσεις για την ιρλανδική θυγατρικής της σε παρουσίαση που πραγματοποίησε στους επενδυτές νωρίτερα αυτό τον μήνα, επισημαίνοντας ότι θα ενσωματώσει αρχικά τις δραστηριότητες εταιρικής, επενδυτικής και ιδιωτικής τραπεζικής της Barclays, καθώς και τη δραστηριότητα πιστωτικών καρτών Barclaycard στη Γερμανία.

Εκτός από τα τρία προαναφερόμενα υποκαταστήματα, η Barclays θα μεταφέρει τελικά και όλα τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά υποκαταστήματά της υπό τον έλεγχο της Barclays Bank Ireland, σύμφωνα με μία από τις πηγές που επικαλείται το Reuters.

Οι άλλες κύριες ευρωπαϊκές δραστηριότητες εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής περιλαμβάνουν το Λουξεμβούργο, την Ελβετία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ολλανδία, σύμφωνα με έρευνα του Reuters στα αρχεία της τράπεζας.

Μετά την απορρόφηση των ανωτέρω δραστηριοτήτων η Barcalays Bank Ireland θα έχει συνολικά περιουσιακά στοιχεία περίπου 224 δισ. λιρών (286 δισ. δολαρίων), σύμφωνα με την παρουσίασε που έκανε η Barclays στους επενδυτές, έναντι 1,1 τρισ. λιρών που ήταν η αξία των περιουσιακών στοιχείων της μητρικής στο τέλος του 2017.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ