Επιστροφή της Commerzbank σε κερδοφορία το δεύτερο τρίμηνο

Κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης η γερμανική τράπεζα Commerzbank, έναντι ζημιών στο αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, με το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της τράπεζας να συνεχίζεται.

Ειδικότερα, η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 272 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, υπερβαίνοντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters, που ανέμεναν κέρδη ύψους 227 εκατ. ευρώ. Το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης η Commerzbank εμφάνισε ζημίες 640 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα της τράπεζας το ίδιο διάστημα ανήλθαν στα 2,22 δισ. ευρώ έναντι 2,06 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

«Οι αναπτυξιακές μας κινήσεις αποδίδουν ήδη», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Martin Zielke σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα απαιτηθεί χρόνος μέχρι οι κινήσεις αυτές να αποδώσουν πλήρως.

Παράλληλα, η γερμανική τράπεζα επανέλαβε τη δέσμευση που ανέλαβε το πρώτο τρίμηνο του έτους ότι θα ξεκινήσει και πάλι από τη φετινή χρήση τη διανομή μερίσματος, το οποίο θα είναι της τάξης των 20 σεντς ανά μετοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ