Η “καμπάνα” της κεφαλαιαγοράς χτυπάει σήμερα για την Folli Follie

Σήμερα αναμένονται οι “καμπάνες” για την Folli Follie από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία συνεδριάζει με τη συμμετοχή και των επτά μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία και θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις σχετικά με τις ποινές που θα επιβληθούν στην εταιρεία.

Τρεις ολόκληρους μήνες μετά τις αποκαλύψεις της Quintessential Capital Management οι οποίες οδήγησαν σε ένα ντόμινο εξελίξεων για την εταιρεία η οποία έχασε 706 εκατ. ευρώ χρηματιστηριακής αξίας, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να επιβάλει βαρύτατα πρόστιμα σε όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ παράλληλα να συντάξει την μηνυτήρια αναφορά για κακουργηματικού χαρακτήρα παραβάσεις, η οποία και θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, που έχει αναλάβει να διαλευκάνει όλες τις πτυχές της  υπόθεσης.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει κατακριθεί (και θα συνεχίσει να κατακρίνεται) για τα παροιμιώδη αργά αντανακλαστικά της καθώς όπως όλα δείχνουν δεν εκτίμησε σωστά την κατάσταση όταν δημιουργήθηκε με αποτέλεσμα να καθυστερήσει πάρα πολύ να ξεκινήσει τις διαδικασίες ελέγχου, δίνοντας πάτημα για υποθέσεις περί έλλειψης ελέγχου σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την Ελληνική αγορά και τις εισηγμένες. 

Η συνεδρίαση αναμένεται να είναι πολύωρη καθώς σε αυτή θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία τα πορίσματα και οι εισηγήσεις των εποπτών της κεφαλαιαγοράς και των νομικών συμβούλων, ενώ εκτός της εταιρείας η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να στραφεί εναντίον και φυσικών προσώπων με την κατηγορία της χειραγώγησης της αγοράς, μέσω της διασποράς ψευδών ειδήσεων, καθώς ο ισολογισμός της περσινής χρήσης χαρακτηρίστηκε πλασματικός, αφού δεν προσκομίστηκαν στοιχεία για τα ταμειακά διαθέσιμα του επιχειρηματικού ομίλου. 

Η καμπάνα στην Folli Follie αναμένεται να είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν μπει ποτέ σε εισηγμένη, ενώ για τις κατηγορίες που φέρεται να βαρύνουν τα φυσικά πρόσωπα, προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ