Ντεμπούτο στο ταμπλό για την CNL Capital

Πρεμιέρα στο ταμπλό έκαναν σήμερα οι μετοχές της Εταιρείας Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΕΚΕΣ), CNL Capital, στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ο κωδικός διαπραγμάτευσης της μετοχής είναι CNLCAP με λατινική γραμματοσειρά, ενώ η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών είναι 10,40 ευρώ ανά μετοχή, ίση με την τιμή διάθεσης που καθορίστηκε από το Συντονιστή Κύριο Ανάδοχο της Δημόσιας Προσφοράς βάσει της διαδικασίας του Βιβλίου Προσφορών.

Ο ανώτατος αριθμός μετοχών που κατανεμήθηκε σε Ειδικό Επενδυτή ανέρχεται σε 96.150 μετοχές και σε Ιδιώτη Επενδυτή σε 20.000 μετοχές.
Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωσή της, η ευρεία ανταπόκριση του επενδυτικού κοινού είχε ως αποτέλεσμα να καλυφθεί η Δημόσια Προσφορά κατά 1,03 φορές, προσθέτοντας 337 νέους μετόχους στο μετοχολόγιό της.

Το ΔΣ της εταιρείας προσθέτει επίσης ότι τα έσοδα της Δημόσιας Προσφοράς ανέρχονται σε 4,16 εκατ. ευρώ, τα οποία μετά την αφαίρεση των δαπανών έκδοσης ύψους 300 χιλ. ευρώ, διαμορφώνονται σε 3,86 εκατ. ευρώ και θα διατεθούν για νέες επενδύσεις σε 2 ομολογιακά δάνεια που θα εκδοθούν από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ενημερωτικό Δελτίο.

Η εταιρεία δεσμεύεται να ενημερώνει το Χ.Α., καθώς και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με τις παραγράφους 4.1.2 και 4.1.3 του Κανονισμού του Χ.Α., την απόφαση 8/754/14.4.2016 του Δ.Σ. της Ε.Κ. και την απόφαση 25 του Δ.Σ. του Χ.Α., όπως ισχύουν, σχετικά με τη διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων. Η ενημέρωση του επενδυτικού κοινού για τη διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Χ.Α., της εταιρείας και του Ημερήσιου Δελτίου Τιμών του Χ.Α., καθώς και, όπου απαιτείται, με τα μέσα που προβλέπονται στο Ν.3556/2007, όπως ισχύει.

Επιπλέον, η εταιρεία δεσμεύεται ότι για τυχόν τροποποιήσεις της χρήσης των αντληθέντων κεφαλαίων, καθώς και για κάθε επιπρόσθετη σχετική πληροφορία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, τους μετόχους, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Χ.Α., σύμφωνα με τις διατάξεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

Η εταιρεία ενημερώνει, τέλος, ότι οι μετοχές είναι σε άυλη μορφή και έχουν πιστωθεί στη Μερίδα και το Λογαριασμό Αξιών που τηρεί ο κάθε δικαιούχος στο Σύστημα Άυλων Τίτλων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δήλωσε κατά τη συμμετοχή του στη Δημόσια Προσφορά. Η πίστωση των μετοχών στις Μερίδες και στους Λογαριασμούς Αξιών των δικαιούχων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 30.7.2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ