Deutsche Bank: Μεταφέρει δραστηριότητες εκκαθάρισης από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη

Τη μεταφορά από την Deutsche Bank «μεγάλου μέρους» των νέων συναλλαγών παραγώγων σε ευρώ από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη, επιβεβαίωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής τράπεζας.

Η κίνηση αυτή από τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, σύμφωνα με το Reuters, αναμένεται να βοηθήσει τις προσπάθειες του γερμανικού χρηματιστηρίου Deutsche Boerse να προσελκύσει ένα σημαντικό μέρος της αγοράς εκκαθάρισης από το Λονδίνο, καθώς η Βρετανία αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η μεγαλύτερη ανησυχία στο City του Λονδίνου εξάλλου είναι ότι εάν τα τμήματα εκκαθάρισης μετακινηθούν αλλού, θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και άλλες δραστηριότητες, όπως το trading και οι θέσεις εργασίας, συρρικνώνοντας τον μεγαλύτερο οικονομικό τομέα της Βρετανίας.

Η κίνηση, όπως αναφέρει το Reuters, είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική και ήταν ευρέως αναμενόμενη δεδομένου ότι η Deutsche Bank έχει την έδρα της στη Φρανκφούρτη, όπου η τράπεζα μεταφέρει επίσης και κάποιες άλλες δραστηριότητες εν όψει του Brexit. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής τράπεζας, δεν θα μεταφερθούν θέσεις εργασίας στη Φρανκφούρτη.

Σημειώνεται ότι και άλλες διεθνείς τράπεζες με βάση το Λονδίνο έχουν ανοίξει γραφεία σε άλλες χώρες της ΕΕ προκειμένου να αποφύγουν οποιαδήποτε επίδραση των δραστηριοτήτων τους λόγω Brexit.

Ενδεικτικό των εξελίξεων που φέρνει η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ είναι ότι το μερίδιο αγοράς στην εκκαθάριση συναλλαγών σε ευρώ του Eurex, του τμήματος εκκαθάρισης του Deutsche Boerse, κυμαίνεται σήμερα στο 8%, όταν πριν από έναν χρόνο βρισκόταν σχεδόν στο μηδέν.

Η μεταφορά του τμήματος εκκαθάρισης της Deutsche Bank από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τους Financial Times.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ