Όλο και πιο κοντά στην παραγωγή το εύκαμπτο κινητό της Samsung

89

Το διάσημο Project X της Samsung, το smartphone με την εύκαμπτη οθόνη έχει απασχολήσει τους λάτρεις της τεχνολογίας από την πρώτη στιγμή που η Samsung δημοσιοποίησε την πρόθεση της, ενώ το internet κατακλύζεται από υποθέσεις και σχέδια για το πως θα μπορούσε να μοιάζει. 

Τον τελευταίο καιρό όλα δείχνουν πως το project X δεν θα αργήσει να παρουσιαστεί, ενώ και η πρόσφατη ανακοίνωση της Samsung Display συνηγορεί προς αυτή την κατεύθυνση. Η Samsung Display, θυγατρική της Samsung Electronics, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η εύκαμπτη και άθραυστη οθόνη της έχει περάσει όλες τις δοκιμές ασφαλείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιτρέποντας στην εταιρεία να ξεκινήσει την άμεση εμπορία του προϊόντος.

Η εταιρεία της Νότιας Κορέας και μεγάλος προμηθευτής της Apple, δήλωσε ότι η οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συσκευές όπως τα smartphones, οι φορητοί υπολογιστές, οι φορητές παιχνιδομηχανές και οι κονσόλες σε αυτοκίνητα.

Η οθόνη προστατεύεται από πλαστικό και όχι από γυαλί, αυξάνοντας την ευελιξία της και καθιστώντας την πρακτικά άθραυστη, ανέφερε η Samsung Display στην ιστοσελίδα της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οθόνη έχει σχεδόν παρόμοια διαφάνεια με τη γυάλινη, επιτρέποντάς της να χρησιμοποιηθεί σε συσκευές που χρησιμοποιούνται σε κοντινή απόσταση όπως τα smartphones, δήλωσε αξιωματούχος της Samsung.

Η πιστοποίηση της έγινε στα Underwriters Laboratories της US OSHA μια διαδικασία η οποία περιελάμβανε 25 πτώσεις από ύψος 1,2 μέτρων. Μετά τη δοκιμή αυτή, η οθόνη συνέχισε να λειτουργεί κανονικά, χωρίς καμία ζημιά στο μπροστινό μέρος, τις πλευρές ή τις άκρες της, ανέφερε η εταιρεία.

Η πιστοποίηση των ΗΠΑ προσδίδει τέτοια αξιοπιστία έτσι ώστε η εμπορία της μπορεί να ξεκινήσει παγκοσμίως, όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος της Samsung Display.

Η Samsung Electronics αναμένεται να παρουσιάσει μια συσκευή με εύκαμπτη οθόνη σύντομα, πιθανότατα το Galaxy X, καθώς ο επικεφαλής της κινητής τηλεφωνίας τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε δηλώσει ότι αναμένεται μέσα στο 2018 αλλά ενδεχομένως να την δούμε στο Mobile World Congress του 2019.

Σχόλια