Αλλαγή σελίδας στην ΕΛΑΚΤΩΡ, επικράτησε η πλευρά Καλλιτσάντση

Ύστερα από την Γενική Συνέλευση που διενεργήθηκε σήμερα στην Ελάκτωρ, οι μέτοχοι της εταιρείας σε ποσοστό 53% αποφάσισαν να στηρίξουν την πλευρά των αδερφών Καλλιτσάντση για ανάκληση και αντικατάσταση του διοικητικού συμβουλίου.

Υπέρ της πρότασης της πλευράς Μπόμπολα και Κούτρη τάχθηκε το 45,5% των ψήφων. Σημειώνεται πως υπέρ της τελευταίας πλευράς ψήφισαν και αρκετά μικρότερα ξένα χαρτοφυλάκια, ενώ κάποια άλλα προτίμησαν την αποχή. Στην Γενική Συνέλευση συμμετείχαν 271 επενδυτές και εκπρόσωποι που κατείχαν συνολικά το 78% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου. Απ’ αυτούς ελάχιστοι δεν πήραν θέση, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των μετόχων τάχθηκε είτε με την μια πλευρά είτε με την άλλη.

Το διοικητικό συμβούλιο που πρότεινε η πλευρά των αδερφών Καλλιτσάντση είναι οι κ.κ. Γιώργος Προβόπουλος (πρόεδρος), Αναστάσιος Καλλιτσάντσης (διευθύνων σύμβουλος), Δημήτρης Καλλιτσάντσης, Αλέξης Κομνηνός, Τάκης Δουμάνογλου, Ελένη Παπακωνσταντίνου, Μιχάλης Κατούνας, Δέσποινα Μαρκάκη και Ιορδάνης Αϊβάζης.

«Βρέθηκα απέναντι σε μια πολύ προγραμματισμένη προσπάθεια με βασικό στόχο να ανατρέψει τη διοίκηση. Θεωρώ ότι αυτό το κίνημα είναι ένα ασύμετρο κίνημα, εφόσον εμφανίστηκε αφού ήδη είχαμε συναποφασίσει τις στρατηγικές αλλαγές», δήλωσε ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας κατά την εισήγησή του. 

«Είναι κωμικός ο ισχυρισμός για αιφνιδιασμό. Κανείς στην αγορά δεν αιφνιδιάστηκε πέρα από τον κ. Μπόμπολα. Είναι γνωστό ότι υπήρξε συμφωνία αγοράς μεριδίου αγοράς της άλλης πλευράς σε μια τιμή που είχε συμφωνηθεί. Η αρχή ήταν όποιος βρει τα χρήματα αγοράζει και ο άλλος πουλάει», απάντησε ο κ. Δημήτριος Καλλιτσάντσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ