Το Ελληνικό Κράτος επικίνδυνο για τους πολίτες του!

του Γιάννη Διονάτου

Για ακόμη μια φορά αυτό που ονομάζουμε οι πολίτες της χώρας, Ελληνικό Κράτος, απέτυχε με τον χειρότερο δυστυχώς απολογισμό, καθώς η πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρα στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας – Νέου Βουτζά, έχει αφήσει πίσω της περισσότερους από 75 νεκρούς και 150 τραυματίες και περισσότερους από 100 αγνοούμενους!

Σε αυτή την πρώτη κριτική φυσικά ο πρώτος αντίλογος που υπάρχει είναι: “Και τι να κάνει το κράτος;”, υπονοώντας, μέσω του ερωτήματος αυτού, το οποίο εμφανίζεται ως “αόρατη ασπίδα” όποτε το κράτος βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Και το ενδιαφέρον είναι πως αυτή η ερώτηση αποτελεί την απόλυτη δικαιολογία ανεξάρτητα την πολιτική “ταυτότητα” αυτού που ελέγχει την εξουσία!

H απάντηση ωστόσο είναι απλή. “Φυσικά και υπάρχουν πολλά να κάνει”. Αυτό που μπορεί αρχικά το Ελληνικό Κράτος είναι να σοβαρευτεί και να σταματήσει ακόμη και αυτές τις τόσο τραγικές στιγμές που έχει “παγώσει” την χώρα από την μια άκρη στην άλλη να κοροϊδεύει τους πολίτες του “πετώντας” κάποιες και καλά παροχές όπως π.χ. η μεταφορά της ημερομηνίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και την αντίστοιχη μεταφορά της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ. Δηλαδή αυτό που λέει το Ελληνικό Κράτος σε αυτούς που έχασαν συζύγους και παιδιά, αλλά και τα σπίτια τους είναι πως ότι μου χρωστάς θα μου το δώσεις, αλλά θα μου το δώσεις αργότερα!

Το Ελληνικό Κράτος θα πρέπει να βρίσκεται στο πλάι των πολιτών του και να δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες που να τους προστατεύει σε συνθήκες που πριν από 10 χρόνια “χρεώθηκαν” στον στρατηγό άνεμο και σήμερα στις ασύμμετρες απειλές!

Δυστυχώς το Ελληνικό Κράτος – με ότι αυτό σημαίνει – αποδεικνύεται εξαιρετικά εχθρικό και επικίνδυνο για τους πολίτες του!  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ