Η Κροατική Rimac ετοιμάζει αυτόνομα υπερ-αυτοκίνητα

Αν κάποιος πιστεύει ακόμα πως δικαίωμα στα εξωτικά υπερ-αυτοκίνητα επιδόσεων έχουν μόνο οι Ιταλικές παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες, τότε έχει χάσει πολλά Κροατικά αλλά και Σουηδικά επεισόδια. 

Η Κροατική Rimac έχει μικρή αλλά εντυπωσιακή ιστορία, αφού ξεκίνησε να παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδόσεων τα τελευταία μόλις χρόνια, κερδίζοντας τον θαυμασμό των απανταχού petrolheads αλλά και την ζήλια από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Όντας μια νέα, ενθουσιώδης και ευέλικτη εταιρεία, η Rimac Automobili (όπως είναι ολόκληρο το όνομα της), έχει “αγκαλιάσει” όλες τις σύγχρονες τάσεις της μόδας και της τεχνολογίας. 

Σε αυτό το πλαίσιο η Rimac έχει ξεκινήσει να εξερευνά και τον χώρο της αυτόνομης οδήγησης με την ομάδα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας έχει ξεκινήσει να αναπτύσσει ένα στόλο ερευνητικών οχημάτων για να επιταχύνει την ανάπτυξη του αυτόνομου συστήματος οδήγησης της εταιρείας  

Ο στόλος θα αποτελείται από διάφορους τύπους οχημάτων για διαφορετικές εφαρμογές και σενάρια με υψηλότερες επιδόσεις και πιο συναρπαστικά οχήματα που θα κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος, όπως ανακοίνωσε η Rimac στη σελίδα της στο Facebook.
 
Τα ερευνητικά οχήματα μπορούν να ελέγχονται από το ενσωματωμένο σύστημα AI της εταιρείας και θα χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή δεδομένων και τη δοκιμή των αλγορίθμων Rimac. Κάθε όχημα συλλέγει 6 TB δεδομένων για κάθε ώρα οδήγησης, σημείωσε η Rimac. 
 
“Όλα αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη των μοντέλων μας για βαθιά εκμάθηση και AI για την αντίληψη, τον εντοπισμό, τον προγραμματισμό της κίνησης και την παρακολούθηση του οδηγού”, εξηγεί η εταιρεία. Τον περασμένο μήνα ο Γερμανός κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων Porsche δήλωσε ότι εξαγόρσε ποσοστό συμμετοχής 10% στην Rimac Automobili για τιμή που δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί. 
 
Στο πλαίσιο των προσπαθειών της για ηλεκτροκίνηση, η Porsche επιδιώκει μια αναπτυξιακή συνεργασία με τη νέα εταιρεία. Η ταχέως αναπτυσσόμενη επιχείρηση στο Ζάγκρεμπ απασχολεί περίπου 400 υπαλλήλους. Η κύρια εστίαση της Rimac είναι στην τεχνολογία μπαταριών υψηλής τάσης, στους ηλεκτρικούς κινητήρες και στην ανάπτυξη ψηφιακών διεπαφών μεταξύ ανθρώπου και μηχανής (Ανάπτυξη HMI). Η Rimac επίσης αναπτύσσει και παράγει ηλεκτρονικά ποδήλατα με τη θυγατρική της Greyp Bikes, η οποία ιδρύθηκε το 2013. 
 
Τον Μάρτιο, ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της Rimac Automobili, Mate Rimac, αποκάλυψε την τελευταία έκδοση του ηλεκτρικού υπερ-αυτοκινήτου του, το C Two, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Ο κινητήρας που κινεί το διθέσιο αμάξωμα, παράγει περίπου 2.000 hp και φτάνει την τελική ταχύτητα των 412 χιλιομέτρων την ώρα. 
Ο Rimac άρχισε να ασχολείται με το όραμά του για την παραγωγή ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων στο γκαράζ του στην πόλη Sveta Nedelja το 2009. – 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ